Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

Premiere: Fisker Karma

Til premiere på den nye Fisker Karma

Navnet er Fisker Karma, det næste skud på stammen fra den danske bildesigner Henrik Fisker. Med sine 22” fælge som standard, næsten 5 meter lange krop, som er omkring 2 meter bred, er bilen ved første øjekast noget af et monster. Den indeholder advanceret teknik, udstyr og køreegenskaber, og kan på en måde kaldes dansk!
Via vores sponsor Michael fra Bilvask.nu, fik vi et tip og adgang til denne bil, som var eksklusivt på besøg hos Jaguar Danmark på Østerbro i København en enkelt dag, hvor efter den blev rykket videre.
Bilen var dog kun en skulptur, så interiør var der ikke noget af, bilen var lavet i ler, så dørene kunne ikke åbnes og lygterne kunne ikke tændes m.m, men bilen viste hvordan det færdige resultat ca. vil blive.

Premiere: Fisker Karma, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Premiere: Fisker Karma, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Kategori for sig
For nok er det en demo model og det færdige resultat vil blive ændret, som altid på koncept biler, men med denne, er det ikke de store ændringer der vil finde sted.
Det er småting fra denne januar demo-model til den endelige, som vil ændre sig hvilket er lidt på grillen og andet småt på eksteriøret der vil blive ændret.

Bilens basis pris, vil være på omkring 80.000 dollars, og hvad den så kommer til at koste i Danmark bliver et godt spørgsmål.
Bilen er nemlig en hybrid bil der både køre på benzin og el, og den indeholder Litium Ion batterier, som rækker til en køretur på 80 km.
Herefter skal batterierne enten lades op, eller benzin motoren skal sættes i gang, som dog kun har til formål af producere elektricitet, da el-motoren sørger for at hjulene holdes i gang.

Om vores kære politikerer så vil betegne bilen som en brændstof drevet bil, dvs. med afgifter og moms, eller om den bliver under kategorien El-bil som bekendt er uden afgifter, vides ikke.
Måske kommer der en helt anden kategori.

Den danske bildesigner Henrik Fisker, som ejer en eksklusiv bilvirksomhed i Californien og i øvrigt har været designchef hos Aston Martin, sigter efter at hans sportsvogn skal kunne løbe fra 0-100 på 5.1 sekund, med en topfart på 200 km/t.

Karma får produktionshjem i Europa
Fisker og Valmet Automotive, har accepteret at bygge bilen i Finland, på en fabrik der producerer Porsche Boxster og Cayman, Saab modeller mm. Ønsker man at forudbestille bilen, kan dette godt ske.

Allerede nu er der modtaget over 800 ordre på bilen i Europa, hvor salget begynder i 2009. Det er også her man satser på, at mere end halvdelen af bilerne bliver solgt.
Karma bliver som sagt klar i 2009, og den årlige produktion vil være på 15.000 biler, og skal du ud og køre med familien, er der i hvert fald plads til 4 voksne i bilen.

Premiere: Fisker Karma, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Premiere: Fisker Karma, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsSportsvogn med højtaler
El-biler siger jo ikke særlig meget, så lyden er knap på denne sportsvogn, så derfor er det jo godt, at højtaleren er opfundet.
På Karma kan du derfor vælge din lyd, som via højtalere lyder noget i stil med en F1-ræser og et jetfly

Du kan læse meget mere om bilen på Fisker Automotive.

Premiere: Fisker Karma, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Lidt fakta

Navn: Fisker Karma
Hjemmeside: http://www.FiskerAutomotive.com
Lokaliseret: 2811 McGaw Avenue Suite B, Irvine, Californien 92614 USA
Telefon: 714-888-4255
Email: Info@Fiskerautomotive.com

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.