fbpx

Peugeot vil forsvare sin Le Mans sejr

Efter sidste års dobbeltsejr i Le Mans er Peugeot nu på jagt efter endnu en sejr i det prestigefyldte 24-timers udholdenhedsløb.

12 måneders hårdt arbejde har holdt Team Peugeot Total til ilden for at kunne gentage den overbevisende succes, og med den seneste dobbeltsejr i Spa i Le Mans Series viser Peugeot en stærk kampform.

Peugeot vil forsvare sin Le Mans sejr, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Målrettet fokus på endnu en sejr
Siden det ternede flag vinkede sidste års Le Mans af og dermed slog Peugeots sejr fast, har Team Peugeot Total haft gang i forberedelserne til næste udfordring: At generobre trofæet.

”Vi har først og fremmest fokuseret på at tilpasse 908 HDi FAP til de nye regler”, fortæller Peugeots Sports tekniske direktør, Bruno Famin og fortsætter: ”Det har især drejet sig om arbejde med motoren og karosseriet. Vi har i samarbejde med Bosch optimeret motorens forbrænding, med Total har vi nedsat friktionen og dermed frigjort energi og endelig har vi forbedret motorens luftgennemstrømning ved indsugning og udstødning.”

Forberedelserne har båret frugt
De tre 908 HDi FAP har deltaget i tre løb og 11 grundige tests. Med 10-timers løbet Petit Le Mans, 12-timers løbet i Sebring og det seneste 1000 km løb i Spa har Team Peugeot Total fået vigtige erfaringer, der har gjort teamet endnu mere helstøbt.

At det blev til dobbeltsejre i alle tre løb, giver en optimistisk tro på vinderchancerne til Le Mans, men Peugeot Sports direktør, Olivier Quesnel understreger, at Peugeot stadig ser sig selv som udfordrer: ”Vi er stadig under pres, men vi har udnyttet dette pres positivt til at gøre yderligere fremskridt. Vi blev alle meget stolte, da vi sidste år slog Audi og kan med sikkerhed sige, at vi har gjort alt, der står i vores magt, for at forberede os og gentage succesen.”

Tre erfarne teams klar til kamp
Le Mans bliver ikke uden grund betragtet som et af de største og hårdeste løb i verden, og som Olivier Quesnel siger: ”Man kan forberede sig nok så meget, men i sidste ende skal alt gå op i en højere enhed for at vinde trofæet”
Peugeot stiller med en stærk opstilling af ni hurtige, erfarne og ikke mindst sultne kørere, der alle er klar til at tage kampen op og genvinde den øverste plads på podiet.

Peugeot dominerede Le Mans i start 90´erne med 905. Det blev til en førsteplads i 1992 og en historisk første-, anden- og tredjeplads i 1993. Herefter skulle der gå 14 år før Peugeot i 2007 vendte tilbage til Le Mans med 908 HDi FAP, der kørte Team Peugeot Total i mål som sejrsherre i 2009.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.