fbpx

Biltest: Opel Meriva

Vi har testet den nye Opel Meriva, og tilbragte over en hel uge bag rattet i dette praktfulde vogntøj. En bil med muligheder til kør-selv ferierne, der giver både farmand bag rattet, konen ved siden af, og børnene på bagsædet god underholdning hele vejen igennem.

Biltest: Opel Meriva, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Opel Meriva er netop kommet til Danmark, og er på markedet til en pris fra 209.900 kr. For denne sum penge, får du en bil i Mini-MPV klassen, hvilket er en lidt speciel kategori, da det er biler som er en smule større end personbilerne, men ikke lige så store som de normale MPV-biler. Men på trods af det, har Opel formået af bygge en bil, hvor der er plads til voksne mænd, selv på bagsædet. Bilen føles meget rummelig med højt til loftet, godt udsyn for føreren hele vejen rundt og det er tilmed svært at finde blinde vinkler i bilen, da spejlene går ind og hjælper på det der nu end måtte være af blinde vinkler.

Åben op til himlen
Den nye Meriva ses ofte på reklamepladser rundt om i bybilledet eller på nettet, hvor bilen er iført et fast panoramasoltag, der kun findes på Enjoy og Cosmo modellerne. Et tag som er en sammensmeltning af forruden der derved starter hele nede fra forklappen. Desværre er dette glastag ekstraudstyr til 15.000 kroner, og man har desværre ikke haft det på pressebilen vi havde, men sat et alternativ ind i loftet i form af en DVD-afspiller til 10.000 kr. Det er en ganske udemærket løsning, og skærmen bruges ved at trykke den ned elektronisk, samt har et hav af fede funktioner. Det kunne dog have været fedt, at kunne tilbyde sine børn på bagsædet en anden form for køreoplevelse på bagsædet, ved at de kunne kigge direkte ud i himlen frem for op i et loft.

Biltest: Opel Meriva, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Lille motor – stor bil
Den version af Meriva vi fik stillet til rådighed, var en model med en 1.4-liters Turbo motor, med 120 hestekræfter. En kvik lille motor i 1 og 2 gear, hvorefter den til en hvis grad godt kunne bruge lidt mere trækkraft, hvilket er lidt ærgeligt. Gearkassen er på 5 fremadgående gear i vores version, hvor man godt kunne have savnet et 6 gear til motorvejskørsel, så omdrejningerne kunne lægge endnu lavere. Dog opleves der meget lidt motor- og udendørs-støj når man kører på motorvejen, hvilket er med til at give en behagelig køreoplevelse. Og den super funktionsdygtige fartpilot, benyttede vi os jævnligt af.
En diesel version var nok at foretrække, for at få lidt bedre moment i de lave omdrejninger og ende op med et 6-gear, men på trods af den lille 1.4-liters turbo motor, går bilen ganske udemærket derudaf.

Biltest: Opel Meriva, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Biltest: Opel Meriva, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Styretøj og interiør
Jeg er personligt helt vild med Opel Insignia  i alle versioner, lige fra de økonomiske modeller og op til den super fede Opel Insignia OPC version. Men en af de store minusser i Insignia, er dens interiør, nærmere omfattet instrumenteringen. For det er nærmest en videnskab at finde ud af de mange knapper man finder foran gearstangen, om hvad der er til hvad.
Men i Meriva synes jeg, at designerne har formået at genskabe de mange funktioner, og gjort dem mere overskuelige. Det er som om at det hele er blevet kastet ned i en pose, rystet og sat på plads igen. Knapperne er delt bedre op nu i sektioner, der gør det langt hurtigere at gennemskue hvor man skal trykke og røre for at opnå det man vil have.
Styretøjet i Merivaen var til dels ret tungt. Det var en af de første ting jeg lagde mærke til, når jeg satte mig bag rattet. Måske er det fordi jeg netop havde kørt en del i Insignia, og derfor lidt sammenlignede de to biler med hinanden, men omvendt var det en vanesag med det hårde rat, og når man blot havde givet bilen nogle kilometer at løbe på, var det en ren fornøjelse. Derudover bed jeg mærke i, at man sidder utrolig godt og komfortabelt i Meriva, og har en super godt udsyn hele vejen rundt, som føre af bilen.

Bagsædet
En fed ting man finder på Meriva, er borde på bagsiden af forsæderne hvor der er plads til en sodavand og en lille bog eller avis til de lange og varme køreture ned til syden. Desværre oplevede jeg, at hullet til sodavanden, var for stor til en dåsesodavand, og her mener jeg at man nok burde have lavet hullet efter en dåse’s størrelse, da langt de fleste billister drikker af dåser i nutidens verden. Derudover var det lidt besværligt at klappe bordet sammen igen, når først det var slået ud, grundet en lås der går ind og blokerer at bordet bare falder sammen igen. Og da det virkede som lidt billig materiale, føltes det som om det var ved at gå i stykker når man ville klappe det sammen igen. Det burde være lavet en smule anderledes synes jeg, så det ikke føles så billigt og plastik agtigt, men super fed ting at putte i bilen, som dog også findes på en række andre familie MPV biler.

Biltest: Opel Meriva, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Bagagerum og funktioner
Det er næsten lige meget hvor i bilen du kigger, så er der ting som kan justeres frem og tilbage via Opels nye Flexrail-system. Specielt er det lækkert til føreren, der har et justerbart armlæn i midten, til at flytte frem og tilbage så man sikre en dejlig og behagelig støtte til højre arm. Når armlænet er skubbet frem, tillader det tilmed nogle nye funktioner til dine bagsædepassagerer, i mellemrummet mellem sæderne, så der fx kan stå en vandflaske eller andet godt.
Derudover finder du et udemærket bagagerum i Merivaen, hvor der er plads til 400 liter, og skal du bruge mere plads, er bilen udstyret med Isofix sæder, der med andre ord er sæder du med et snuptag kan lægge ned og rejse op, så du har mange muligheder for at udvidde din bagagerumsplads helt op til 920 liter. Du kan også justere bagsæde-sektionen frem og tilbage, så du derved også kan opnå mere plads, hvis det er små børn du har på bagsædet.

Flexdoors
En af de meget karrakteristiske ting på Meriva, er de nye Flexdoors. Men det er set før. Man har nemlig længe brugt disse omvendt-åbnede døre. Grunden til man oprindeligt opfandt disse døre, var for at gøre det endnu nemmere at komme ind og ud af bilen, da dørene åbner næsten 90 grader. Og ideen har Opel adopteret til bilen, efter at Rolls-Royce i 2003 også tilføjede dem til deres Phantom.

Biltest: Opel Meriva, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Privatleasing
En Opel Meriva i Cosmo modellen, kan privatleases for 3.190 kroner om måneden. Det forudsætter dog at du lægger 20.000 kroner i førstegangsydelsen og kører 45.000 km på en periode over 36 måneder. For denne pris får du så serviceaftale, radio, metallak, alle gebyrer samt lånebil ved service. En version svarende til testbilen er dog ikke mulig at privatlease endnu hos Opel Finans.

Konklusion
Opel har formået at skabe en herlig bil med den nye Meriva, som er en super lækker bil til prisen, den har mange muligheder for justeringer og den er et meget oplagt valg for den nye børnefamilie hvor det godt må se smart ud, være lækkert at køre i og ikke er for stor en økonomisk omvæltning. Det var en stor ærgelse at måtte aflevere den tilbage, efter at have været godt kørende i så mange dage, og bilen er jo flot! De store forlygter på fronten kunne måske godt være lidt mindre eller anderledes, så de ikke fremstår så merkante. Dørene skaber utrolig meget opmærksomhed når bilen holder stille med alle dørene åbne, og mange skal hen og kigge ind, mærke på dørene og åbne og lukke dem mens de forundret kigger og smiler veltilfredse over synet. Og til sidst finder man en super fed bagende på bilen, der i mine øjne er super vellykket, specielt med den lille detalje at bagruden har et lille ekstra stykke ned i sort glas, som giver en super flot finish.

– Vi håber at der kommer en Opel Meriva OPC!
Læs meget mere om den nye Meriva, på det nye minisite her.

Fakta
Mærke/Model
:
Opel Meriva
Motor:
1.4 liters, Turbo
Gearkasse:
5-trins Manuel
Karosseritype: Mini-MPV
Siddepladser: 5
Cylindre: 4
HK/Moment: 120HK/175NM
Topfart:
188 km/t
0-100: 11.5
Km/l: 16.4
Pris: 265.349 kr
Startpris:
209.900 kr.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.