fbpx

Officielt: BMW M5 informationer og billeder udgivet

Den tyske bilfabrikant BMW har endelig udgivet de officielle informationer om den næste BMW M5, kort tid efter at de officielle billeder var blevet lækket. Se det  hele her

Officielt: BMW M5 informationer og billeder udgivet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Tyskerne fra BMW har valgt at udgive den endelige information samt billeder, om den næste BMW M5, her kort tid efter at billederne var blevet lækket. 2012 modellen viste sit ansigt som en koncept bil for nogle få måneder siden, på den internationale biludstilling i Frankfurt i år, IAA 2011. Denne endelige release byder på en lang række billeder samt dybdegående informationer om bilen.

Den nye BMW M5 er femte generation af verdens mest succesfulde high-performance sedan. Under hjelmen fås en 4.4-liters V8 med M TwinPower Turbo bestående af  Twin Scroll Twin Turbo teknologi, som på dansk også hedder en bi-turbo motor. Motoren stammer oprindeligt fra de noget større modeller, X5M og X6M, og har i M5 hele 560 hestekræfter ved 6000 omdrejninger samt et moment på 680 Nm allerede ved 1500 omdrejninger, og helt op til 5750 omdrejninger!

Officielt: BMW M5 informationer og billeder udgivet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Officielt: BMW M5 informationer og billeder udgivet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Gearkassen er en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Dog går der rygter om, at BMW har valgt at tilbyde det amerikanske marked en version, med en 6-trins manuel gearkasse, som også var at finde til den tidligere M5, og som samtidig er mere udfordrende at køre. Et “launch-control program” skal hjælpe føreren med at nå de 100 km/t efter blot 4.4 sekunder, mens 200 km/t klares på 13.0 sekunder. Topfarten sættes ind 50 km/t senere, ved 250 km/t, som dog er elektronisk begrænset. Og ønsker du en forhøjet topfart, kan M5 bestilles med “Drivers Package”, hvilket giver bilen en topfart på 305 km/t! Derudover er M5 blevet mere effektiv rent motormæssigt. Man siger at den har fået 10% mere motorkræft samt 30% mere Nm, mens forbruget er faldet med 30%. Det svarer til at den nu skulle kunne køre 10.1 km/l.

BMW M5 har en elektronisk kontrolleret undervogn, samt et elektronisk styret spærredifferentiale på bagakslen som aktivt skulle give et vildt greb ud af svingene. M5 har ligesom den tidligere version et M program, hvor du kan opsætte bilen på din helt egen måde, inden for områderne som gearkassens skiftetider, undervogn, DSC-systemet samt spærredifferentialets funktioner.

Bilen bliver introduceret til efteråret officielt, efter præsentationen under Frankfurt Motor Show i september måned.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.