Nye kørekortregler træder i kraft i dag

Så strenge er de nye kørekortregler

 

Nye kørekortregler træder i kraft i dag, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Der findes over 100 forskellige typer af kørekort i de 27 EU-lande. De har forskellig ”holdbarhed” og dækker over forskellige kategorier af køretøjer.

 

De nye regler tilpasser danske kørekort til standarden i EU. Formålet er at øge trafiksikkerheden. Med de nye regler kommer der en række nye kørekortkategorier. Samtidig indføres der nye aldersgrænser for de eksisterende kategorier.

 

Med de nye regler skal alle EU-borgere have ens kørekort. På den måde kan de aflæses af politi og myndigheder i alle EU-lande. Kørekortet får en kortere gyldighedstid, så det skal fornyes hvert 15. år.

 

“Endelig udvides kurset i færdselsrelateret førstehjælp fra 7 til 8 timer, så undervisning i hjertestartere kommer til at indgå i uddannelsen”, oplyser Justitsministeriet.

 

Gamle kørekort er dog stadig gyldige til deres udløbsdato – dog skal de være skiftet ud i 2033.
De nærmere detaljer besvares her.

 

Vi har i denne forbindelse spurgt en køreskolelære, hvad han syntes om denne ændring.

 

“Jeg synes, at de nye regler er fuldstændig til grin. Jeg undrer mig over, at man som 18-årig kan gå i krig for Danmark i Afghanistan, og i andre henseender er myndig: med undtagelse af retten til at køre motorcykel. I dag skal man være 24 år for at tage kørekort til store motorcykler.

 

Ydermere har det den konsekvens, at motorcykelværkstederne ikke kan tage lærlinge ind, da de ikke må prøvekøre motorcyklerne efter endt reperation”, udtaler Verner Bundgaard fra Bundgaards køreskole i Ikast.

 

Hvad syntes du?

 

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!