fbpx

Ny VW Beetle afsløret

Volkswagen frigav for ganske nylig de første billeder af den nye Beetle, seneste efterfølger til den allerførste Volkswagen.

Ny VW Beetle afsløret, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Den nye Beetle er blevet offentliggjort, og det er helt sikkert en bil, der som forgængeren vil dele vandene. For hvor meget kan Volkswagen tillade sig at ændre, i forhold til den oprindelige Bobbel, og hvor lidt kan de samtidig ændre, uden at den nye Beetle ender med at se FOR konservativ ud? Selv siger VW, at de har forsøgt at lægge sig endnu tættere op ad originalens silhuet, end hvad tilfældet var med New Beetle.

Og så er forvirringen ellers total, for er New Beetle ikke den nye Beetle?

Ikke længere. Det navn tilhører derimod 1998-versionen. Så hvad gør man med en ny version af Beetle, når den forrige version blev kaldt ‘New Beetle’? Man kalder den simpelthen ‘The Beetle’. Og så kan vi ellers glæde os til at se, hvad tyskerne finder på af navngivning næste gang deres Bobbel skal fornyes.

Ny VW Beetle afsløret, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

I første omgang kan vi nøjes med at forholde os til det, vi netop er blevet præsenteret for. Det må være tydeligt for de fleste, at Beetle er blevet mere maskulin i sit udtryk end de tidligere generationer, der omvendt var på grænsen til det nuttede at se på. Den er blevet både lavere og bredere, og akselafstand og sporvidde er forøget, så den fremstår i det hele taget mere agil og sporty.

Spørgsmålet er, om det giver sig udslag i nogle tilsvarende agile og sporty køreegenskaber. Med turbobenzinmotorer på henholdsvis 105, 160 og 200 hestekræfter er der i hvert fald mulighed for at få sig en Bobbel, der kan sparke godt fra sig. Topversionerne på 160 og 200 hk bliver tillige udstyret med et elektronisk spærredifferentiale, som kan fordele kræfterne mellem forhjulene afhængig af forholdene.

Den mest snusfornuftige Beetle er versionen med 1.6 TDI dieselmotor på 105 hk, som er opgivet til 23,2 km/l. Ellers vil du også kunne få den lidt stærkere 2-liters TDI på 140 hk, som “kun” kører 20,4 kilometer på en liter diesel. Under alle omstændigheder forventes kultbilen introduceret til oktober/november i år.

[youtube]g9iu6uYQMG4&feature[/youtube]

[nggallery id=348]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.