fbpx

Ny Stop&Start-teknik på Peugeots modeller: e-HDi

Peugeots nyeste generation af Stop&Start-teknologi giver op til 15 % besparelse på brændstofforbrug og CO2-udledning. Teknologien kombinerer en multifunktionel enhed bestående af starter, generator og elmotor med en dieselmotor.

Ny Stop&Start-teknik på Peugeots modeller: e-HDi, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Dette giver ikke blot et mindre brændstofforbrug og mindre CO2-udledning, men har samtidig køreglæde, øjeblikkelig motorstart og lavt støjniveau som sidegevinst. Den nye 508 vil være den første Peugeot-model, som bliver udstyret med e-HDi-teknologien.

Stop&Start-teknologi indebærer, at motoren slukkes, når bilen holder stille (for eksempel ved rødt lys eller i en bilkø) og starter med det samme ved tryk på speederen.
e-HDi-systemets effektivitet skyldes en kombination af flere teknologier:

  • HDi dieselmotoren, som er en af branchens mest effektive forbrændingsmotorer
  • Stop&Start-system med ny multifunktionel enhed (starter, generator og elmotor i én enhed)
  • e-booster-system, der hjælper til øjeblikkelig start
  • Elektronisk generatorstyring til opsamling af energi under bremsning
  • Gearkasse med optimerede udvekslingsforhold

Alle modeller med e-HDi-systemet vil desuden være udstyret med dæk med lav rullemodstand.
Den nye teknologi indføres gradvist på de fleste Peugeot-modeller med 1,4 og 1,6 liter HDi-motorer, startende med den nye Peugeot 508, der introduceres primo 2011.

PSA Peugeot Citroën forventer, at 30 % af gruppens dieselmodeller vil være udstyret med e-HDi og målsætningen er 1 million solgte e-HDi-modeller indenfor 3 år.

Jean-Marc Gales, Executive Vice President for PSA Peugeot Citroën, udtaler: ”Jeg er overbevist om, at vores e-HDi-teknologi hurtigt vil sætte nye standarder på markedet, præcist som HDi-motoren gjorde, da den blev introduceret. Vores e-HDi-motorer yder toppræstationer både, når det gælder brændstoføkonomi og lav CO2-udledning, men også når det handler om køreglæde, øjeblikkelig motorstart, ingen vibrationer og støj.

PSA Peugeot Citroën solgte i 2009 næsten en 1 million biler med en CO2-udledning på mindre end 130 g/km, herunder mere end 757.000 biler med en CO2-udledning på under 120 g/km. Gruppens målsætning er at sælge 1 million biler, der udleder mindre end 120 g/CO2 pr km i 2012.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.