fbpx

Ny Focus RS får Michelin dæk som standard

Når Focus RS kommer på markedet, bliver det med Michelin Pilot Super Sport rundt om fælgene

Samarbejdet mellem Michelin og Ford har været tæt, under udviklingen af den kommende Ford Focus RS. Det betyder, at den som standard bliver leveret med Michelin Pilot Super Sport dæk, mens Michelin Pilot Sport Cup 2 bliver tilkøb. Sidstnævnte er for bedre greb, ved banekørsel.  Størrelsen på Michelin Pilot Super Sport bliver 235/35/19.

Hele udviklingen af de nye dæk, er sket hen over to år med utallige kilometer på forskellige racerbaner.

Dækkets udvikling
Michelin Pilot Sport Cup 2 har slået flere rekorder. Under udviklingen blev der produceret hele 100 forskellige typer dæk, for at finde det helt rigtige match. Herefter blev der produceret 500 sæt dæk, alene til køretestene.

Michelin Pilot Super Sport skulle findes blandt mere end 500 eksemplarer, mens der blev testet løs på over 1.000 sæt efterfølgende til køretestene.

“Michelin Pilot Sport Cup 2 dækkene giver et overraskende mængde greb til at kapre omgangstider på banen, mens det samtidig har uhyggeligt gode præstationer på normal vej på den kommende Ford Focus RS, foruden at det giver en utrolig underholdende køreoplevelse”, udtaler David Put som er udviklings ingeniør hos Ford. 

Og det er ikke kun underholdning på banen, at dækket kan tilbyde. Det har ligeledes de velkendte performance karakterer i form af A under opbremsning på våd asfalt.

Dækkenes teknologier
Både Pilot Sport Cup 2 og Super Sport er udviklet på samme teknologi. Her bliver der blandt andet brugt et ‘aramid’ bælte, som både er let og modstandsdygtigt. Det er fem gange stærkere end stål og dækkets profil formår at holde sin fulde trædeflade, selv under høje hastigheder. Det giver maksimum greb under hele kørslen.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Route of Sweden gæstede København

Derudover er teknologien i dækkets opbygning lavet sådan, at de begge kan bruges på både bane og normal vej. Michelin Pilot Sport Cup 2 er fremstillet med de samme enheder som konkurrencedæk, og gummiet på den udvendige side består af et elastomert materiale med høj molekylær vægtfylde, der sikrer ekstraordinært greb i vejsving, især skarpe sving. Et mere usmidigt materiale er brugt til gummiet på den indvendige side af dækket for at sikre præcisionsstyring under kørslen.

Track Variable Contact Patch 3.0
Denne opfindelse kan optimere trykket på dækkets kontaktoverflade for at sikre, at den samme mængde gummi er i kontakt med banen, uanset om bilen køre ligeud eller rundt i et sving, herunder også skarpe sving. Denne teknologi er kombineret med ‘Track Longevity Patch’, som består af en tredje, specifik gummiblanding til kanterne og sikrer lang levetid på banen. 

For Michelin Pilot Super Sport
Med den nye ‘Variable Contact Patch 2.0’, udnytter dækket overfladeområdet den variable geometri ved kontakten til vejen. Det betyder høj kontrol over køretøjet, selv i sving vil kontakten med jorden forblive konstant.

LÆS OGSÅ:
Ny værksteds kalender fra Liqui Moly

Det meget høje præstationsniveau, der opnås med de nye Michelin Pilot Sport Cup 2 og Michelin Pilot Super Sport dæk, er resultatet af store og vedvarende investeringer i forskning og udvikling. Hvert år investeres 600 millioner euro! Denne præstation er også et resultat af ‘Michelin Total Performance-strategien’, der indebærer generelle vedvarende og fælles forbedringer af dækpræstationer.

Danske priser på Ford Focus RS
Når den nye Ford Focus RS kommer på markedet, så bliver det til en pris der matcher mange af de andre de andre sportsvogne i samme segment. Prisen bliver på 565.480 kroner, og er derved under Volkswagens Golf R (627.897 kroner) og Subaru WRX STI (599.900 kroner). Honda Civic Type-R koster fra 547.300 kroner. Du kan læse mere om de danske priser på bilen, her.

[nggallery id=419]

 

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.