Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 98

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 100

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/helpers/schema/image-helper.php on line 101

Mød elbilen der tog dem alle

True Cousins har bygget en elbil, der kører fra alt

[youtube]p7z2PO3O7uE[/youtube]

 

Bilen vises frem hos Ingeniøren
Du har sikkert været til DHB (Danmarks Hurtigste Bil) i år, og lagt dit blik en enkelt gang eller to, på den sorte elbil, som tog dem alle. Der er snak om den sorte TC9 Hornet, bygget af  fætrene ‘True Cousins’.

 

Under hjelmen, hvis man kan sige det sådan, findes en 1700 ampere motor, som yder omkring 300 hestekræfter med den nuværende opsætning. Det gav ved DHB, en 402 meter tid på 10.74 sekunder. Den kendte danske racerkøre Nicolas Kiesa, har opgivet en tilsvarende tid i hans super hurtige Lamborghini Gallardo Twin Turbo, på 10.81 sekunder.

 

I morgen fredag, vises bilen frem for offentligheden, når Ingeniøren holder åbent hus i Valby på Trekronergade 26 mellem 13:00-16:00. Her kan du komme og høre nærmere om TC9 Hornet, møde True Cousins og se nærmere på deres vanvittige projekt bil.

 

DHB gav en andenplads

TC9 Hornet er en budget bil, som er bygget på diverse gaffeltruck dele, RC-helikopter batterier og bunden fra en VW Boble fra 1956. Karrossen er i glasfiber, og købt i Den Blå Avis for sølle 10.000 kroner, og stammer fra en Eagle SS Kitkar.

 

Fætrene Hans-Henrik Thomsen og Glenn Nielsen har skabt dragracing teamet True Cousins sammen, hvor de ud over TC9 Hornet bilen har bygget en elektrisk dragracing motorcykel (Silver Bullit) samt andre elektriske køretøjer og mindre projekter.

 

Om lørdagen blev der kørt to løb til DHB. Begge løb med en forsigtig igangsætning, for at skåne materiellet. Banen havde nemlig et godt underlag, hvorfor man valgte ikke at give fuld gas for at undgå at ødelægge noget. Med den opsætning der blev kørt med, yder bilen omkring 300 hestekræfter.  Det gav en udgangshastighed på 175 km/t på 402-meter banen, som blev kørt på en tid af 11.29 sekunder. Men der er 20% ekstra at give af, og derved kan TC9 Hornet opnå en ydelse på omkring 400 hestekræfter!

 

Mød elbilen der tog dem alle, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Finale run, TC9 mod Corvetten. Foto: Bilfoto.dk

 

Skal oplades efter hvert run
Selvom at bilen sagtens kunne køre flere race uden at skulle lade op, tager teamet altid bilen tilbage for at få en fuldt opladet batteripakke i bilen. Hans-Henrik fortæller, at det samtidig giver 1/10 sekunder ekstra, hvilket kan være afgørende i sådanne løb.

 

Efter hvert run tjekkes  der dataloggere, kurver og andre specifikationer man kan hente ud fra bilen. Det gøres for hele tiden at være på forkant med at optimere bilen bedst muligt. Under DHB blev der dog ikke ændret på andet, end den mængde pedal som Glenn gav bilen, og ved en ændring af dette opnåede Glenn en 402-meter tid på intet mindre end 10.74 sekunder! Altså en markant ændring, og en tid som var bedre end fætrene havde håbet på.

 

Tiden var samtidig med til at gøre, at bilen blev den fjerde hurtigste i sin klasse, og da de otte hurtigste biler går videre til søndagens finale, står teamet pludselig over for en mulighed for at vinde deres første præmier.

 

Søndagens race bliver en balancegang
Selvom tiden var så god, at den kvalificerede teamet til en topplacering, var det samtidig en tid der udløste en advarsel fra løbsledelsen. Det viser sig nemlig, at biler som kører under 11 sekunder på 402-meter banen, skal have monteret et komplet sikkerhedsbur i kabinen rundt om føreren. Og derved må True Cousins ikke længere køre en agressiv tid, som lægger under de 11 sekunder. Derfor bliver søndagens race en balancegang.

 

Teamet ender i semifinalen under søndagens afvikling. Det sker efter en vunden sejr mod en englænder. Englænderens bil går desværre i stå under starten, men kommer i gang igen efter fire sekunder. Men det er desværre for sent, til at opnå den lyn hurtige TC9 Hornet. Og pludselig er elbilen i semifinalen.

 

De øvrige kvartfinaler udvikler sig dramatisk. Alle tre biler med de hurtigste tider elimineres, da hurtigste bil kører under klasses break-out tid, anden hurtigste bil får brud på en trækkende aksel og den sidste bil tyvstarter under sit løb. Derved bliver TC9 pludselig bilen, med den hurtigste tid af de tilbageblivende biler.

 

Mød elbilen der tog dem alle, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
TC9 laver burnout. Foto: Bilfoto.dk

 

Advarsel over hovedet
Til trods for at teamet har en advarsel hængende over hovedet, fordi de kørte en for hurtig tid, viser det sig nu, at modstander bilen også har kørt under 11 sekunder hele to gange – uden bur. Det udelukker den konkurrende bil, og derved får TC9 et “by-run” (løb uden modstander), som blot skal holdes over 11 sekunder. Derved er finalen en realtitet – tror teamet. For der er blevet indgivet en protest, da det siges at True Cousins skulle have en fordel ved at kunne lade bilen i startområdet.

 

Nu begynder den totale forvirring at brede sig og Hans-Henrik styrter rundt i pitten for at finde arrangøren, der gav lov og løbsledelsen, der i første omgang diskvalificerer TC9’eren.
Der står nemlig intet i reglementet om, at man skal blive i line-up området og viser det sig og det er svært at se en reel fordel, da bilen var blevet ladet op uanset hvad. Til sidst vælger løbsledelsen at annullere diskvalifikationen og teamet gør klar til finalen.

 

Her skal TC9 op imod sin egen hovedsponsor i form af Brian Petersen, der er medejer af TP Radio – firmaet der har sponseret TC9’erens batteripakke. Istedet for at køre en “sikker” andenplads i hus med en tid over 11 sek., aftales det, at Glenn og Brian skal give fuld gas.

 

Så får man under alle omstændigheder en moralsk vinder (uden hensyntagen til 11 sek. reglen). Det skal siges at Brians Corvette har bur og dermed er sikker på ar vinde, hvis han bare kører under 11 sek. Brians bedste tid inden finalen er dog blot 11,1 sek, så spændingen er intakt.
Som videoen også viser det, bliver løbet et af de mest spændende og jævnbyrdige, men Brian vinder alligevel med tiden 10,66 sek mod TC9’erens 10,80 sek.

 

TC9 laver et run. Foto: Bilfoto.dk

 

Diskvalificeres i finalen
“Efter løbet kommer en af de mest nævenyttige officials hen til os og meddeler med fryd i stemmen at vi er diskvalificerede og ikke får nogen præmie. Vi kender ikke reglerne godt nok og kører småskuffede ned til pitten og pakker sammen for at køre hjem.”,  fortæller teamet.

 

“Men vi ligger sammen med ‘Uno-Lasse Nielsen’ og fortæller hvad der er sket. Han forklarer os, at ifølge reglementet kan man ikke diskvalificeres i en finale – det ved han for han har selv været ned til at skrive det. Det lyder jo meget godt, mens hvis løbsledelsen ikke læser reglementet, kan det jo være det samme.”, konkluderes det.

 

Men efter 10 minutter ringer telefonen. Det er løbsledelsen der beder teamet om, at komme og hente deres pokal. De har fået en andenplads, og det udløser derved den første præmie for teamet, i en konkurrence mod benzin biler.

 

TC9 Hornet har dog omkring 20% mere at give af. Derved ville bilen i princippet kunne have vundet det hele.

 

[nggallery id=565]

 

TC9 Hornet fakta:

*Bilen kører 0-100 km/t på omkring to sekunder

*Bilen kan kun køre 25 kilometer på en opladning med dragracing pakken, men med den anden pakke vi har
kan den køre mere end 220 km. Dog kun 0-100 km/t på syv sek

*Bilen vejer 720 kilo i dragracing setup og 870 kg med den store longrange pakke i

*Bilen kører med 350 volt på en motor, der er beregnet til 76 volt

*Motoren kørte oprindeligt med 160 ampere, men under et dragrace presses der 1700 ampere i bilen

*Næsten alle dele i motoren er blevet modificeret

*Motoren kommer fra en Mitsubishi gaffeltruck

*Mortoren lavede oprindeligt 12 kw. Den sidste dynotest gav 305 hestekræfter på hjulene

*Motoren laver 1400 NM

*Motoren kan lave 2000 NM med lidt mere strøm

*Bilen kan lave 400 hestekræfter, men man har valgt at gå langsomt frem for ikke at ødelække noget

*Karossen er en Eagle SS fra midt 1990’erne i glasfiber. Chassiet er en VW Boble fra ’56

*Batterierne vejer ca. 70 kg og kan levere 350 volt 1100 ampere

*Batteripakken består af ca. 100 fjernstyrede helikopter batterier på hver 14 volt og 5000 MHA af mærket “Hyperion”

*Hvert af batterierne koster i Danmark ca. 1000 kr

*Til at holde styr på lithium batterierne er der otte microprocessorer og bms (battery mannagement system). Systemet krævede 7000 lådninger, der er udført manuelt

*Teamet håber på at kunne lave 600 hestekræfter i næste sæson

*Bilen har allerede en verdensrekord i under organisationerne “NEDRA”  “XS/B” = Extreme Street 240 volt klassen

*Bilen kører 0- 250 km/t i ét gear, så der spildes ikke tid på gearskift

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.