fbpx

Messerschmidt på gale veje ifølge Renault

I TV2 Nyhederne kl. 22. – tirsdag den 27. juli – kunne man høre, at Dansk Folkeparti ønsker at sløjfe den afgiftsfritagelse som elbiler har fået frem til 2015. Årsagen er efter Morten Messerschmidts mening, at hele elbilsprojektet sejler og, at antallet af elbiler på de danske veje skuffer. 


Morten Messerschmidt mener derfor, at man skal fjerne afgiftsfritagelsen, se på hvor mange penge staten har sat til på projektet, og så i øvrigt satse på biobrændstof.
 
Hos Renault Danmark står man uforstående overfor kritikken fra Dansk Folkeparti. Administrerende direktør i Renault Danmark, Henrik Bang siger:
 
”Afgiftsfritagelsen for elbiler blev vedtaget i foråret, så at der ikke er så mange elbiler på vejene endnu, kan da ikke overraske. Især fordi de elbiler, der p.t. sælges, er ombyggede traditionelle biler, der hverken kvalitets – eller prismæssigt kan konkurrerer med de kommende fabriksfremstillede elbiler, siger Henrik Bang og fortsætter.
 
”Danmark er af Renault udset til at være det første land i Europa, hvor elbilerne skal sælges. Om et år lancerer vi derfor to biler, personbilen Renault Fluence Z.E. og varevognen Renault Kangoo Z.E. Allerede i 2012 lancerer vi de to næste modeller, bybilen Renault Twizy og pendlerbilen Renault Zoe. Alle 100 % eldrevne biler, der prismæssigt matcher traditionelle biler. Så at sige, at projektet sejler, forstår vi slet ikke. Hos Renault kører vi fuldstændig som planlagt”, siger Henrik Bang og afslutter.
 
”Derudover er det jo lidt af en retorisk finte fra Morten Messerschmidt på den ene side siger, at han vil undersøge hvor mange penge afgiftsfritagelsen af elbiler har kostet, når han på den anden side siger, at udbredelsen har været en fiasko. I så fald har udgiften jo været til at overse, da statens manglende indtægter er direkte proportional med antallet af elbiler”, siger Henrik Bang fra Renault Danmark, der i øvrigt glæder sig over den klare udmelding fra Venstres klimaordfører Eyvind Vesselbo, der slår fast, at afgiftsfritagelsen står ved magt og, at elbiler er en vigtig del af fremtidens transportløsning.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Mercedes-Benz S-klasse Coupe Concept

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.