fbpx

Mercedes-Benz præsenterer den nye CLS

Af Thomas Schiermacher Jensen

Den nye Mercedes CLS møder verden første gang på Paris Motor Show i oktober. Men allerede nu offentliggøre Mercedes-Benz billederne af CLS.

 Mercedes-Benz præsenterer den nye CLS, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Da den første CLS blev præsenteret i 2003 ramte den 4 dørs coupe et hul i markedet og Mercedes har solgt 170.000 af den hidtige CLS. Og nu er tiden kommet til en ny.
Den nye CLS skuffer ikke de, der fandt linjerne i den første forrygende. Linjerne i den CLS følger de nye tendenser hos Mercedes designafdeling. De firkantede forlygter og den markante udtryksfulde front er helt i tråd med det man også ser hos E-klassen. Og det klæder CLS med det stramme, kantede look.

Mest markant er fronten og især kølergrillen, der nærmest løfter sig ud af fronten og sammen med de kileformede lygter giver den et aggressivt dynamisk look, der er tydeligt inspireret af Mercedes-Benz SLS AMG. Fronten er lang og lav og tro mod coupe-traditionen er der rammeløse vinduer og en lav, lang taglinje, der smyger sig ned mod bilens bagende.

Lækkert interiør
Mercedes-kabinen er, som det bør i en bil der kommer i dansk handel til priser over en million, lækkert udformet. Fem forskellige stoffer og tre kvaliteter i læder, samt et utal af farvekombinationer bliver der at vælge i mellem. Vi lægger hovedet på aluminiumsblokken og siger, at langt de fleste bliver solgt med indtræk af oksehud.

Mercedes-Benz præsenterer den nye CLS, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Kabinen er smagfuld og fyldt med elektronik. Centerkonsollen har indbygget skærm til navigation og Command-centret.  BMW gik forrest i sin tid med iDrive. En ide som mange – også Mercedes – har taget til sig. Og indstillinger af lyd, belysning og så videre styres af den centrale drejeknap midt mellem sæderne. På Mercedes egne foto ser kabinen superlækker ud. Afstemte, dæmpede farvekombinationer og et fint mix mellem alu-detaljer og matte og blanke detaljer.

CLS er stadig en 4 personers bil. Mellem bagsæderne er et bredt panel med opbevaringsplads og armlæn. Selvom CLS er stor nok til fem, så giver det faktum at der kun er sæder til fire, masser af plads på bagsædet. Og sæderne – de er næsten lige så lækre som forsæderne.

Mercedes-Benz præsenterer den nye CLS, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Stort motorprogram
Mercedes har masser at vælge i mellem på motorsiden. Som sædvanligt, er der stort udbud af både benzin- og dieselmotorer.

Her er det samlede motorprogram:
– CLS 350 CDI – 265 HK og 620 Nm
– CLS 350 CGI – 306 HK og 370 Nm
– CLS 250 CDI – 205 HK og 500 Nm
– CLS 350 CDI 4-Matic med 265 HK og 620 Nm
– CLS 500 Blue Efficiency 435 HK og 700 Nm
– CLS 500 Blue Efficiency 4-Matic 435 HK og 700 Nm
– CLS 63 AMG med 544 HK og 800 Nm

Se præsentationsvideoen her:

– Kom med når Pro-Street.dk holder 5 års fødselsdagsevent!
Mercedes-Benz præsenterer den nye CLS, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.