Mercedes-Benz præsenterer den nye CLS

Af Thomas Schiermacher Jensen

Den nye Mercedes CLS møder verden første gang på Paris Motor Show i oktober. Men allerede nu offentliggøre Mercedes-Benz billederne af CLS.

 

Da den første CLS blev præsenteret i 2003 ramte den 4 dørs coupe et hul i markedet og Mercedes har solgt 170.000 af den hidtige CLS. Og nu er tiden kommet til en ny.
Den nye CLS skuffer ikke de, der fandt linjerne i den første forrygende. Linjerne i den CLS følger de nye tendenser hos Mercedes designafdeling. De firkantede forlygter og den markante udtryksfulde front er helt i tråd med det man også ser hos E-klassen. Og det klæder CLS med det stramme, kantede look.

Mest markant er fronten og især kølergrillen, der nærmest løfter sig ud af fronten og sammen med de kileformede lygter giver den et aggressivt dynamisk look, der er tydeligt inspireret af Mercedes-Benz SLS AMG. Fronten er lang og lav og tro mod coupe-traditionen er der rammeløse vinduer og en lav, lang taglinje, der smyger sig ned mod bilens bagende.

Lækkert interiør
Mercedes-kabinen er, som det bør i en bil der kommer i dansk handel til priser over en million, lækkert udformet. Fem forskellige stoffer og tre kvaliteter i læder, samt et utal af farvekombinationer bliver der at vælge i mellem. Vi lægger hovedet på aluminiumsblokken og siger, at langt de fleste bliver solgt med indtræk af oksehud.

Kabinen er smagfuld og fyldt med elektronik. Centerkonsollen har indbygget skærm til navigation og Command-centret.  BMW gik forrest i sin tid med iDrive. En ide som mange – også Mercedes – har taget til sig. Og indstillinger af lyd, belysning og så videre styres af den centrale drejeknap midt mellem sæderne. På Mercedes egne foto ser kabinen superlækker ud. Afstemte, dæmpede farvekombinationer og et fint mix mellem alu-detaljer og matte og blanke detaljer.

CLS er stadig en 4 personers bil. Mellem bagsæderne er et bredt panel med opbevaringsplads og armlæn. Selvom CLS er stor nok til fem, så giver det faktum at der kun er sæder til fire, masser af plads på bagsædet. Og sæderne – de er næsten lige så lækre som forsæderne.

Stort motorprogram
Mercedes har masser at vælge i mellem på motorsiden. Som sædvanligt, er der stort udbud af både benzin- og dieselmotorer.

Her er det samlede motorprogram:
– CLS 350 CDI – 265 HK og 620 Nm
– CLS 350 CGI – 306 HK og 370 Nm
– CLS 250 CDI – 205 HK og 500 Nm
– CLS 350 CDI 4-Matic med 265 HK og 620 Nm
– CLS 500 Blue Efficiency 435 HK og 700 Nm
– CLS 500 Blue Efficiency 4-Matic 435 HK og 700 Nm
– CLS 63 AMG med 544 HK og 800 Nm

Se præsentationsvideoen her:

– Kom med når Pro-Street.dk holder 5 års fødselsdagsevent!

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!