Køb brugt og få råd til luksusbilen

BMW, Audi, Volvo og Saab er realistiske alternativer, selv om budgettet er begrænset, viser første brugtbilanalyse fra Bilpriser.dk.

En brugt Audi A4 TDI stationcar som denne fra Thomsen Auto i Lunderskov kan være billigere at køre i end en ny Renault Clio 1.2.

Selv om budgettet er begrænset, og både ægtefællen og banken hiver det gule kort frem, så kan det ofte være lige så billigt at købe en bil i luksusklassen som en helt almindelig mellemklasse-familiebil. Luksusbilen skal bare købes brugt. Det viser den første store brugtbilanalyse fra online vurderings- og brugtbilsiden Bilpriser.dk.
Analysen omfatter 26 brugte biler i 150.000 kroners klassen fra Bilpriser.dk’s database med aktuelle forhandlerbiler, og analysen viser, at det for eksempel kun koster 2,26 kroner per km at køre i en Audi A4 1.9 TDI stationcar over fire år og 80.000 km. Hertil kommer forsikring og service. Til sammenligning koster det 2,28 kr. i en spritny fem-dørs Renault Clio III 1.2 TCe Expression med 101 hk, viste Småbilanalysen 2010 fra Bilpriser.dk. Man må så leve med, at Audi’en er fra 2003 og har kørt 326.000 km. 

Også eftertragtede mærkevarer som BMW 316, Volvo V70, Audi A6, Saab 9-3 og Volvo V50 kan præsentere en fornuftig km-omkostning. Volvo V50 1.6 D lander for eksempel på 1,97 kr., mens en Audi A6 2.4 stationcar lander på 2,93 kr., viser brugtbilanalysen.
Generelt er det dog billigst at købe Peugeot, Citroën, Škoda, VW og Ford med en gennemsnitlig km-stand. De placerer sig på de bedste otte pladser.

”Der er sikkert nogle, der vil undre sig over, at de brugte biler klarer sig så godt. Der er jo ekstra udgifter til reparationer, rustbeskyttelse eller nogle lakreparationer. Men forklaringen er, at en stor del af afskrivningen blev taget af forrige ejer. Den slipper den ny ejer for”, forklarer chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.
”Og så er det jo sådan, at bilister typisk får serviceret deres nye biler hos de autoriserede forhandlere. Når bilerne bliver lidt ældre, og garantien er udløbet, finder folk et billigere værksted, begynder at bruge brugte reservedele og bliver måske også mindre hysteriske med at få fjernet parkeringsbulerne”, uddyber han.

Niels Grøftehauge erkender, at udgifter til brugte biler har det med at komme lidt uventet, men man kan gardere sig ved at oprette en konto, som man sætter et månedligt beløb ind på, så der er lidt polstring til de uforudsete udgifter. Det svarer lidt til de serviceaftaler, man kan tegne til nye biler. De betales også månedsvist.
I og med at Bilpriser.dk har taget en stor del af de kendte udgifter med, hvoraf naturligvis restværdien er det sværeste at beregne, kan bilkøberne bruge brugtbilanalysen til at danne sig en idé om udgiftsniveauerne for forskellige biltyper i 150.000 kroners klassen. Og hvis man ønsker at sammenligne med udgiftsniveauerne for nye biler, kan man fordybe sig i de øvrige analyser, som Bilpriser.dk har udarbejdet i år. De rummer i alt 288 biler og er til download på www.bilpriser.dk.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!