fbpx

Jeep præsenterer ny Grand Cherokee SRT8

I disse miljøtider går Jeep imod trenden og præsenterer deres hidtil hurtigste og kraftigste model.

jeep-grand-cherokee-srt8

Som bekendt er der ingen grænser for, hvad de amerikanske bilproducenter kan finde på at lancere af mere eller mindre groteske biler. Jeep er ikke de “værste”, men det skal da ikke afholde dem fra at markere sig. De giver den politiske korrekthed fingeren og lancerer sidst på året en performance-version af Grand Cherokee, modificeret af Chrysler-gruppens Street and Racing Technology-afdeling i daglig tale ‘SRT’.

Den nye Jeep Grand Cherokee SRT8 er kort sagt den stærkeste, hurtigste og mest avancerede Jeep til dato. 0-100 er klaret på lige under 5 sekunder og topfarten er begrænset til 250 km/t. Men man må da også forvente en del, når man ser, hvad det er for et monstrum af en motor, Jeep har udstyret deres vilde firehjulstrækker med. Der er nemlig tale om en nyudviklet HEMI V8’er på 6,4 liter, som yder 465 hestekræfter og cirka 630 NM.

LÆS OGSÅ:
Scandinavian Motor Show 2013: Højdepunkter fra messen

Samtidig bliver SRT8’eren kaldt den mest adrætte (“best handling”) Jeep nogensinde. Men det siger måske ikke så meget, og mon ikke den kommer til kort overfor europæiske rivaler som BMW X5 M. Det ved vi ikke endnu, men Jeep forsøger i hvert fald at lægge handling bag ordene, med et SRT-fintunet Selec-Track system, som interagerer med en række parametre som differentiale, speederrespons, gearkasserespons og undervognens opsætning.

jeep-grand-cherokee-srt8

I kabinen forsøger man at give føreren en følelse af at sidde i en helt unik version af Grand Cherokee, så man forkæles med et opvarmet læderrrat med flad bund og sportssæder betrukket med Nappa-læder, med SRT-logoet indsyet.  Og fra multimedie-anlægget i midterkonsollen, med dertilhørende LCD-skærm, kan accelerationshastighed, bremselængde, g-kræfter m.m. aflæses – bare én af mange unikke SRT-funktioner.

[nggallery id=351]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.