Jeep præsenterer ny Grand Cherokee SRT8

I disse miljøtider går Jeep imod trenden og præsenterer deres hidtil hurtigste og kraftigste model.

jeep-grand-cherokee-srt8

Som bekendt er der ingen grænser for, hvad de amerikanske bilproducenter kan finde på at lancere af mere eller mindre groteske biler. Jeep er ikke de “værste”, men det skal da ikke afholde dem fra at markere sig. De giver den politiske korrekthed fingeren og lancerer sidst på året en performance-version af Grand Cherokee, modificeret af Chrysler-gruppens Street and Racing Technology-afdeling i daglig tale ‘SRT’.

Den nye Jeep Grand Cherokee SRT8 er kort sagt den stærkeste, hurtigste og mest avancerede Jeep til dato. 0-100 er klaret på lige under 5 sekunder og topfarten er begrænset til 250 km/t. Men man må da også forvente en del, når man ser, hvad det er for et monstrum af en motor, Jeep har udstyret deres vilde firehjulstrækker med. Der er nemlig tale om en nyudviklet HEMI V8’er på 6,4 liter, som yder 465 hestekræfter og cirka 630 NM.

Samtidig bliver SRT8’eren kaldt den mest adrætte (“best handling”) Jeep nogensinde. Men det siger måske ikke så meget, og mon ikke den kommer til kort overfor europæiske rivaler som BMW X5 M. Det ved vi ikke endnu, men Jeep forsøger i hvert fald at lægge handling bag ordene, med et SRT-fintunet Selec-Track system, som interagerer med en række parametre som differentiale, speederrespons, gearkasserespons og undervognens opsætning.

jeep-grand-cherokee-srt8

I kabinen forsøger man at give føreren en følelse af at sidde i en helt unik version af Grand Cherokee, så man forkæles med et opvarmet læderrrat med flad bund og sportssæder betrukket med Nappa-læder, med SRT-logoet indsyet.  Og fra multimedie-anlægget i midterkonsollen, med dertilhørende LCD-skærm, kan accelerationshastighed, bremselængde, g-kræfter m.m. aflæses – bare én af mange unikke SRT-funktioner.

[nggallery id=351]

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!