Irv Gordon stiler mod 3 millioner miles

70 årige, amerikanske Irv Gordon kører rundt i trafikken i bilen med det højeste speedometertal, en Volvo P1800 fra 1966. Nu er det hans plan inden for de næste tre år at sætte en rekord, der næppe lader sig slå – 3 mio. miles svarende til næsten 5 mio. kilometer.

, Irv Gordon stiler mod 3 millioner miles, Pro-Street.dk, Pro-Street.dk

Volvo’s topersoners sportscoupe P1800 blev præsenteret på biludstillingen i Bruxelles 1960. Produktionen startede et år efter, så i 2011 kan P1800 fejre 50 års jubilæum. Det var en kendt, svensk sejlsportsmand, Pelle Petterson, der designede modellen, som blev produceret i forskellige udgaver, inden den gik ud af produktion i 1973.

Et P1800 ikon er den britiske skuespiller Roger Moore, som kørte bilen i TV-serien “Helgenen”. En anden berømt P1800 kører er amerikanske Irv Gordon. Hans røde Volvo sportsvogn har over 2,8 millioner miles på bagen, og Gordon fejrede sin fødselsdag den 15. juli ved at melde ud, at han stiler mod 3 millioner miles, inden han fylder 73. Dermed er han sikret en plads som bilverdenens iron man.

Gordon, som er pensioneret fysiklærer fra New York, købte sin Volvo i juni 1966. Det var kærlighed ved første blik, og inden for 48 timer tilbagelagde han næsten 2.500 kilometer i nyerhvervelsen. Med 200 kilometer dagligt til og fra jobbet, en fanatisk tilgang til vedligeholdelse af bilen og kærlighed til det at køre, lykkedes det Gordon at runde 500.000 miles (godt 800.000 kilometer) i løbet af ti år.

I Guinness Book of World Records
I 1998 kom han i Guiness Book of World Records, fordi han som ene ejer af en ikke-kommerciel bil havde kørt flest kilometer – 1.69 millioner miles (godt 2.700.000 kilometer). I 2002 rundede han 2.000.000 miles på Times Square under national og international medieopmærksomhed.

“3 millioner miles, inden jeg fylder 73, lyder fornuftigt,” siger Gordon. “Men om det lykkes, handler mere om mig end om bilen. Bilen har længe bevist, den kan holde, men jeg er ikke så sikker på, at jeg selv kan. Uanset hvad, vil det være en tribut til både Volvos ingeniørkunst og til mennesker i min alder”.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of default output handler (0) in /home/prostree/public_html/wp-includes/functions.php on line 4552

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of default output handler (0) in /home/prostree/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111