fbpx

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder

Hvis du ikke er en af de heldige, der skal til den internationale biludstilling i Frankfurt i næste uge, så kan du se et udvalg af SUV bilnyhederne fra den kommende messe lige her.

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Jeep
Jeep Grand Cherokee SRT8 kommer til Europa, og tager hele pakken af hestekræfter med sig. Jeep vil debuttere deres SRT8 (Street Racing Technology) variant af Grand Cherokee på Frankfurt Motor Show i næste uge. Bilen kommer til salg i foråret 2012.
Under hjelmen fås en 6.4-liters HEMI V8-motor med hele 471 hestekræfter og 630 Nm. 0-100 km/t klares på bare 4.8 sekunder, og topfarten er sat til 250 km/t. Bilen vil få et firehjulstræk samt en undervogn der får den hele 30 mm længere ned på maven, end standard modellen. Andre fede ting er blandt andet forklappen, tagspoileren samt diffuseren bagpå med to sportsudstødninger. I kabinen vil der være et finish af Nappa læder og kulfiber detaljer.

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
[nggallery id=435]

Subaru

Subaru er klar med en SUV bil, med navnet XV.
Beskrevet som en “urban adventure” bil med sporty styling, er den store Impreza-baseret model både blevet hævet og fået bredere skærme. I sin fulde størrelse bliver det en bil på 4.450 mm i længden, 1.780 mm i bredden samt 1.570 mm i højden.

Under hjelmen vil der være en 2.0-liters Boxermotor på fire cylindre, der er koblet sammen med en CVT gearkasse og et symetrisk firehjulstræk system. Dertil kommer bilen med et “Dynamic Chassis Control” system, der vil gøre bilen sikker at køre. 

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
[nggallery id=436]

SsamgYong
SsangYong har udgivet et par teaser billeder af deres kommende XUV 1 (Excellent User Interface Vechicle 1) conceptbil, forud for Frankfurt Motor Show.
Bilen der godt kunne minde om Land Rover Evoque, er beskrevet som en innovertiv crossover. Det skyldes blandt andet sædegrupperne, der enten sættes op som 1+1+2 eller 1+3. Derudover kommer der et high-tech info- og underholdningssystem, som blandt andet giver adgang til at styre alle hovedfunktionerne i bilen, via mobile enheder! Hvilke ting det helt præcist er, ved vi dog ikke endnu.

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
[nggallery id=437]

Mazda

Mazda står også klar med en ny SUV. En kompact SUV er det blevet til med denne Mazda CX-5, der ligeledes får premiere på Frankfurt Motor Show. CX-5 er bygget på et Minagi Koncept, som blev vist frem i Geneve sidst marts. Det er en kortere version af CX-7, og designet vil være i Mazda’s nye Kodu Design sprog.

Mazda fortæller at bilen kommer med deres nye SKYACTIV teknologi, som er deres svar på en mere effektiv brændstof motor. CX-5 får en 2.2-liters SKYACTIV to-hjulstrukket maskine, og vil kun udlede 120 g/km.
Bilen kommer på markedet i 2012.

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
[nggallery id=438]

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz er en af de helt store debutanter på dette års IAA. Her viser de blandt andet deres nye Mercedes-Benz M-klasse frem, som vi spottede på vores tur til Nürburgring, hvor testkørere lagde en sidste hånd på bilen.
Den nye M-klasse har et evolutionerende design der hurtigt sætter fast at det er den nye M-klasse. Nye forlygter, ny frontgrill, brede skærme, nye baglygter samt 17- til 21-tommer hjul er nogle af de ting man kan finde på ydersiden.
I kabinen er der kommet endnu højere klasse på standarden ved brug af fine materialer og et nyt design. Instrumentbordet har fået inspiration fra S-klassen, hvor en stor del af det vil være med detaljer i træ. Ud over dette, er centerkonsollen gjort bredere, der er kommet aluminum knapper samt et opdateret COMAND system. Dertil kan der tilvælges et panorama glastag.

IAA Frankfurt 2011: SUV nyheder, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

På motordelen kommer der tre udgaver til at starte med.
Udgangmodellen bliver en ML 250 Bluetec med en 2.1-liters fire-cylindret dieselmotor på 204 hestekræfter og 500 Nm.
Næste skridt op er ML 350 Bluetec, som tilbyder en 3.0-liters V6 diesel motor på 258 hestekræfter og med et moment på 619 Nm. Det siges at den skal kunne bringe bilen til 100 km/t på 7.5 sekunder, og har en topfart på 224 km/t.
Til sidst, hvis du mere er til benzinudgaver, fås den også som en ML 350 BlueEfficiency. Det betyder en 3.5-liters V6-motor på 306 hestekræfter og 370 Nm. Topfarten på denne skulle være 235 km/t, mens 0-100 klares en smule langsommere end ML 350 Bluetec diesel versionen.
Lige meget hvilken motorstørrelse du vælger, fås bilen med en 7G-Tronic Plus automatgearkasse samt et firehjulstræk system.

2012 udgaven af Mercedes-Benz M-klassen vil komme allerede til efteråret. Prisen er endnu ikke udgivet.

[youtube]X3OxilJXqME[/youtube]
[nggallery id=439]

Se flere nyheder fra IAA 2011 i Frankfurt lige her.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.