fbpx

Biltest: Hyundai i20

Hyundai i20 er på papiret den langsomste bil, jeg nogensinde har siddet bag rattet i. I hvert fald den testede diesel-udgave på 75 hk. Så det var en anstrengende test-uge? Nej, faktisk ikke.

Når man går på udkig efter ny bil i det minibilssegment, som Hyundai i20 tilhører, må det formodes at prisen indgår i overvejelserne som en af de mest centrale faktorer. Alene på den baggrund er koreaneren værd at se nærmere på. Priserne starter ved 130.000 kroner for en i20 med en 1,25 liters benzinmotor, og hvor den sikkert er meget fornuftig til de kortere ture, kommer den nok lidt hurtigere til kort i dagligdagen hos en typisk pendler.

Heldigvis tilbyder Hyundai også et par diesel-muligheder. Faktisk er det den samme 1,4 liters CRDI-motor, som bare fås med to forskellige ydelser. Vi fik den tvivlsomme ære af at teste den mindste på 75 hk, og den koster 175.000 kroner hvis du vil have det udstyr, som følger med ‘Comfort’-udgaven. Kan du undvære komfortudstyr som aircondition og sædevarme, fås også en 1.4 CRDI ‘Classic’, og den er faktisk hele 20.000 kroner billigere.

LÆS OGSÅ:
F-Day 2009

De mest oplagte konkurrenter ligger generelt et stykke over i20’erens prisniveau. VW Polo BlueMotion er ikke overraskende den klart dyreste i feltet, med en pris på 192.000 kroner. Fra samme familie støder vi på Skoda Fabia 1.2 TDI, som koster 179.000 og dermed er noget mere konkurrencedygtig. Opel Corsa 1.3 CDTi EcoFlex er overraskende nok billigere end end i20, med en pris på omkring de 173.000 kr. Der er dog ingen af konkurrenterne, der giver lige så meget udstyr for pengene som Hyundai. For 175.000 kroner får du alt hvad du reelt har brug for; aircondition, rat-betjent anlæg med radio og cd-afspiller og iPod-tilkobling og 4 højttalere, sædevarme, el-ruder for og bag, nedkølet handskerum, sædevarme m.m. Et modelskifte er i øvrigt netop trådt i kraft, så fremover får man yderligere glæde af både fartpilot og Bluetooth, og især fartpiloten er en tiltrængt tilføjelse.

Du kommer under alle omstændigheder ikke umiddelbart til at savne noget. Heller ikke som pendler med længere køreture dagligt. Til gengæld var jeg ret så overbevist om, at jeg kom til at savne motorkraft. 0-100 på 16,2 sekunder er jo ikke så lidt. Men som I sikkert har hørt før, er accelerationstiden fra 0 til 100 sjældent særligt relevant for den gennemsnitlige køber. Der, hvor man reelt får føling med bilens kræfter, er i mellemaccelerationerne. Og her gør den testede i20 det faktisk ikke så dårligt. Svaret ligger i hvert fald delvist i drejningsmomentet på 220 NM. Derudover får du hjælp af en ret høj gearing, som holder motoren i det ideelle omdrejningsfelt ved landevejs- og motorvejshastigheder i femte gear. Derfor føles bilen ikke sløv ved overhalinger, på trods af det beskedne antal hestekræfter.

LÆS OGSÅ:
Brabus: Maybach skal have mere!

Prisen betales ved lavere hastigheder i bytrafik og lignende situationer, hvor den høje gearing og tendensen til turbotøven før de 1.800 omdrejninger nedsætter dieselbilens accelerationsevner betragteligt. Det er derfor ret afgørende, om man primært kører lange stræk på landevejene eller kortere ture i byområdernes tætte morgentrafik. Er det sidste tilfældet, skulle du måske overveje en benzinudgave i stedet.

Hyundai i20 byder på ganske fine pladsforhold for pendleren, med højt til loftet, udmærket benplads ved bagsæderne og et stort bagagerum. Koreaneren er visse steder blevet rost for den forholdsvis høje siddeposition, som da også helt sikkert foretrækkes af nogen. Al respekt for det – men os andre, der gerne vil sidde lidt mindre “MPV-agtigt”, er der ikke taget meget hensyn til. Vi må tage til takke med et førersæde, som nok kan hejses højt, men bestemt ikke sænkes nævneværdigt lavt.

Men det giver et meget godt billede af, hvilken kundetype der sandsynligvis kunne falde for en bil som i20’eren; en mand/kvinde i en vis alder, som ikke går så meget op i hvilket logo der sidder på froten og ikke er videre optaget af køredynamik, men som til gengæld lægger vægt på totaløkonomi og kørekomfort. Det er Hyundai i20 i en nøddeskal. Man kan kalde den kedelig og forudsigelig – det indrømmer jeg gerne at jeg hælder mod – men for mange andre giver den en masse valuta (udstyr) for pengene og løser de dagligdags opgaver, den bliver stillet over for, til guldmedalje.

LÆS OGSÅ:
Team Audi 80 til Ralley Monte-Carlo Historique

Fakta
Mærke/Model
:
Hyundai i20 Comfort
Motor:
1.4 CRDi diesel
Gearkasse:
5-trins Manuel
Karosseritype: Hatchback
Siddepladser: 5
HK/Moment: 75/220
Topfart:
161 km/t
0-100: 16,2
Km/l: 22,7
Pris: 174.995 kr.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

ommentarer

  1. Min kone har 1.25L comfort benzinudgaven med 78hk og jeg synes i glemmer at nævne det helt fantastisk elektriske servostyring der gør bilen utrolig rap i den indre bytrafik og suveræn på p-pladserne.

  2. Hej Henning. Jeg havde nok også nævnt servostyringen, hvis det rent faktisk var noget jeg bed mærke i, og det var det godt nok ikke. Efterhånden har de fleste “småbiler” fået en city-venlig servostyring, så på det punkt synes jeg ikke i20’eren skiller sig væsentligt ud fra mængden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.