fbpx

Hennessey Venom GT – 1200 hk Veyron-killer

Den amerikanske tuner, John Hennessey har i den seneste tid gået og puslet om sit nye projekt – et projekt der indebærer ordene Lotus Elise, Corvette ZR1, 1200 hestekræfter og en nul-til-ethundrede tid på under 3.0 sekunder.

Hennessey Venom GT – 1200 hk Veyron-killer, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Det nye projekt hedder Hennessey Venom GT, og skal blande sig i den absolutte top! Her tænker John Hennessey ikke kun på hurtige biler som Ferrari 458 Italy, Lamborghini  Gallardo LP 570-4 Superleggera eller Aston Martin DBS – nej, her taler vi virkeligt om toppen af supersportsvogne; Bugatti Veyron, Pagani Zonda og Koenigsegg CCX!

“Jeg ville have en bil der kunne tages til den lokale ‘Cars and Coffee’ og blive parkeret side om side med Pagani Zonda og  Bugatti Veyron. Og hele gruppen af bilnørder skulle kigge på min bil istedet for de andre to” nævner John Hennessey.

Projektet er nutidens AC Cobra – en kloning mellem amerikansk og britisk sportsvogn. Venom GT er bygget over den britiske Lotus Elise, en letvægtsportsvogn hvor hoved-ideen er at holde det hele simpelt og let, hvilket tydeligt ses af vægten på kun 900 kg! Den almindelige 1,8 liters Toyota-motor med 218 hestekræfter, der bruges i Lotus Elise, er nu byttet ud med den voldsomme 6.2 liters LS9 V8 motor fra den nye Corvette ZR1! En motor der i sig selv yder 725 hestekræfter og 741 Nm! Det siger sig selv, at der selvfølgelig ikke er plads til en motor der er over tre gange større  i en almindelig Lotus Elise, så chassiet er blevet bygget kraftigt om for at gøre plads til denne motor. På grund af disse ombygninger er vægten steget til 1.071 kg – en vægt der stadig er meget lav, hvilket specielt skyldes et overdrevet brug af kulfiber og andre letvægtmaterialer, såsom kulfiberfælge.

Hennessey Venom GT – 1200 hk Veyron-killer, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Selve bilen vil blive produceret i Hennesseys lokaler nær Silverstone i England, men selve motoren vil blive samlet i Texas, USA og derefter fløjet til England.

Hennessey Venom GT kommer i tre forskellige varianter; du kan enten få den med 725, 1000 eller 1200 hestekræfter (741, 900 og 1100 Nm). De ekstra kræfter vil blive leveret ved tilføjelse af et twin-turbo system på den i forvejen voldsomme motor. Alle kræfterne vil blive overført til vejen gennem baghjulstræk som på en almindelig Elise, sammen med en Ricardo seks-trins gearboks. Derudover hjælper en programbar traction control med at holde bilen på vejen, ligesom der følger en fuld-justerbar undervogn og aktiv hækspoiler med bilen. For at stoppe bilen igen har Brembo leveret nogle 15″ store keramiske bremseskiver.

Hennessey Venom GT – 1200 hk Veyron-killer, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Nu tænker du sikkert, at denne bil kun egner sig som en ekstrem trackday bil, men det er langt fra meningen siger John Hennessey. Bilen kommer både med aircondition og satellit radio, og vil være fuld road-legal.

Hennessey Venom GT vil have sin debut på den engelske Goodwood Festival of Speed i Juli. Hvis du overvejer at tage til England for at se og købe bilen, kan vi med det samme oplyse at det skal være det store checkhæfte, da bilen vil have en startpris på 450.000 pund (3.75 mio kr. + afgifter), og vil være begrænset til kun 10 producerede biler om året. Er du ikke blevet skræmt væk af disse tal og stadig er klar til køb af denne bil, vil du blive tilbudt et en-dags kørekursus i enten England eller USA, hvor nogle af Hennesseys egne testkørere vil lære dig alt om din nye bil.

Hennessey Venom GT – 1200 hk Veyron-killer, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Fakta boks:
Navn: Hennessey Venom GT
Hjemmeside: www.HennesseyPerformance.com
Lokaliseret: England og USA
Kontakt: Sales@HennesseyPerformance.com

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.