fbpx

Gumball passerede København

Gumball i København

Det blev til en meget lang dag for os, da vi tog ind til Tivoli i København, for at vente på at hele feltet med Gumball deltagerer passerede København. Efter mange timers venten lykkedes det en del af bilerne at ankomme, men desværre først sent ud på natten.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Dagen lagde perfekt ud med stålende sol lige fra spids. Det tegnede til at blive et alle tiders brag af en fest i Den Gamle Have i København, nærmere betegnet Tivoli. Indenfor i Haven forberedte man sig på det store opbud på 120 biler skulle ramme Haven, og at de mange kendisser skulle feste senere på aftenen. Men desværre gik det ikke som planlagt.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Skemaet var lagt efter at hele showet skulle starte om eftermiddagen klokken 16, hvor nogle danske skatere skulle underholde sammen med den verdenskendte skater, Tony Hawk, på en rampe placeret foran Pantomi Teateret i Tivoli. Det gik også efter planen, mens værterne fra Tv2’s program ‘Ups! Det er live’, Karsten Green og Jøden, stod på scenen og løbende gav status på deltagernes placering i Europa og andre sjove indslag. Udenfor hovedindgangen til Tivoli begyndte folk at samle sig. Masser af fede biler blev ved med at køre forbi derude, men da tiden gik og ingen Gumball deltagere var ankommet, begyndte Tivoli at hive de fedeste af de passerende biler ind i Haven, så alle de gæster der havde betalt indgang for at se Gumball bilerne, fik noget ud af deres penge.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsBlandt de biler som fik denne specielle og ekstraordinære invitation, var bl.a en grå norsk Mercedes-Benz SLS AMG, der vist nok tilfældigt kom forbi. Den skabte meget forvirring, da alle de ventende troede at netop dé var de først ankomne fra Gumball Rally’et. Derudover var den kendte bil fra dette nummer af Vmax, den store hvide brutale Porsche Cayenne med store Ashanty fælge, og den dansk designet superbil Zenvo ST1. Det hjalp en del på fustrationen, på de efterhånden udmattede ventede personer.

Et rygte blev pludselig meldt ind. Det drejede sig om Gumball deltagerne. Eftersom vi og alle de andre havde stået ved Tivoli og ventet i mange timer, var noget negativt omkring deltagerbilerne klart det sidste man ville ønske at høre. Men desværre var det ikke det heldigste vi kunne vente os.
Det viste sig nemlig at de tyske myndigheder havde valgt at lave decideret forbud for alle Gumball bilerne, til at køre gennem deres land. Det betød at da deltagerne ramte grænsen mellem Holland og Tyskland, så stod myndighederne pænt og ventede på dem. Efterfølgende blev bilerne smidt på autotransportere, og kørerne i busser. Det var så den måde de kom frem på, fra grænsen og helt op til Padborg Park i Danmark. Undervejs ramte vogntogene trafikken på de tyske motorveje, hvilket forsinkede dem. Tilmed var der nogle af chaufførene, der muligvis havde nogle køre-hviletids regler, som de skulle overholde der betød yderligere forsinkelser på nogle af autotransporterne.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Klokken cirka 22, fik vi besked om, at kun 7 ud af i alt 15 autotransportere, havde ramt Padborg Park. Det betød endnu større forsinkelser på feltet. De første deltagerbiler var dog begyndt at lande så småt, men kun i så få antal at der gik omkring 20-30 minutter mellem hver ankomst. Det fik mange til at forlade Tivoli og området omkring, da de havde ventet i rigtig mange timer, og klokken ca. 24, kun havde set et par af de mange Gumball biler.

Se vores video fra dagen her:

Indenfor i Tivoli begyndte stressen også at brede sig, både blandt de ansatte i Tivoli men også blandt Gumball arrangørene. Det viste sig nemlig, at der hele vejen fra grænsen ved Tyskland og tilmed fra havnen hvor færgen lægger til på Sjælland, var placeret fartkontroller hele vejen op til København. Derudover var der utroligt mange bilinteresserede personer, som havde placeret sig langs motorvejsafkørslerne, på broer og andre steder hvor de kunne holde øje fra, når bilerne kom kørende forbi. Men da det første større felt af biler passerede, satte det gang i en kædereaktion af efterfølgere, at der i følge vores kilder, hele vejen fra Slagelse til Solrød var kø, og trafikken stod Helt stille! Dette var dog tilmed fordi, at der ved Solrød var vejarbejde, så bilerne kun kunne køre mellem 50-80 km/t.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Det blev efterhånden mørkt, koldt og de fleste ventede var taget hjem. Men efter at vi havde været i Tivoli siden kl 12:00 om formiddagen, var der noget i os der trak, til at blive der til bilerne ankom. Tivoli holdt tilmed en time ekstra åbent, af samme årsag. Da klokken nærmede sig midnat og Haven lukkede, lukkede de også hovedindgangen. Det betød at de næste biler som ankom, måtte køre rundt om Haven og ind af bagindgangen.
Desværre valgte Tivoli også at lukke denne indgang, da klokken ca. passerede 01:00 om natten. Og det var ret uheldigt, fordi fra klokken 02 og frem, ankom de resterende biler, men da de ikke kunne komme ind i Tivoli og parkere deres biler, blev deltagerne sure og blæste derfor rundt i natten i de københavnske gader og gav den gas, i protest over dette.
Vi snakkede med nogle personer, der sagde at de havde haft fat i en del af deltagerne. I følge hvad de fortalte os, skulle deltagerne have ville besøge nogle forskellige hoteller i byen, men fået afvide af personalet at de ikke kunne få parkeret deres biler i sikkerhed. Og når man kommer som rigmand i sin guldfarvede Mercedes-Benz SLR McLaren, er det nok en af de sidste meddelelser man har lyst til at høre, efter mange timers forsinkelse. Men det var desværre sandheden. Dog havde en flok fra Københavns Politi samlet sig ved Hotel Palace i København, hvor en del af de dyreste Gumball biler holdt parkeret, for at hjælpe deltagerne med at passe på bilerne natten over.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Her er et galleri med telefonbilleder, som vi var forbi og tage mandag morgen. Men en del biler var allerede kørt før tid, trods tidsplanen var at samles og køre afsted mod Stockholm i Sverige, klokken 09:00. Det viste sig dog, at det var fordi man ville indhente den tabte tid, og i løbet af natten havde en del deltagerer også helt undladt at stoppe op i København, men fortsat direkte til Sverige.

Alt i alt har det været lidt af en skuffelse, på grund af det tyske politi. Havde de ikke lavet dette ‘stunt’ med bilerne og kørerne, så havde tidsplanen nok holdt sådan cirka som planlagt. Det resulterede i en del fustrationer fra de ventede, samt os selv, der som tidligere nævnt havde været i Tivoli fra klokken 12:00.
Dog har det uden tvivl været en oplevelse, at se dette event passere sin by for anden gang i historien. Tilmed var vi så heldige, at få indgang til den ellers meget VIP-præget Gumball fest på Café Ketchup inde i Tivoli, hvor alle de ankommede deltagere samt en masse kendisser festede, hvilket var ganske underholdende at være med til. Her var bl.a Tv2 værten Pelle Hvenegaard fra ‘Dagens mand’, Tv2 Zulu’s ‘Slemme slemme piger’, Amalie fra ‘Paradise Hotel’, komikkerne Geo, Jonas Smith og Magnus Millang – bedre kendt som ‘Basher Henrik’ fra programmet ‘Mørk og Jul’.

Gumball passerede København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Fakta:
Event:
Gumball 3000 Rally
Hjemmeside: www.Gumball3000.com
Lokation: London, England

 

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.