fbpx

Galleri: Her er de første Gumball 3000 biler!

Galleri: Her er de første Gumball 3000 biler!, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Der er under 24 timer til at bilerne skal vises frem i København for første gang, og det sætter folie drengene på hårdt arbejde! Flere af bilerne er nemlig ikke ankommet endnu – men skal være klar til i morgen klokken 09:00.

 

Blandt de nye biler som var ankommet i dag, kan nævnes de tre meget specielle biler. Den ene er en batmobil lookalike, kaldet Tumbler. Den er bygget af Team Galag, og rummer en 400 hestekræfters motor i et meget specielt design! Den vejer 2,5 tons og er bredere end en lastbil, og rummer en 6,2-liters V8 motor.

Derudover kører Team Galag også i en meget ombygget Nissan GT-R, som de kalder for TG1. Den yder 750 hestekræfter, og har et lige så unikt design!

 

Den sidste af de meget specielle biler, er fra Team 14. Der er ikke meget info om bilen, men vi fik afvide at det også er en ombygget Nissan GT-R. Hvad den yder og kan ved vi ikke, men designet ligner noget man har hevet tilbage fra fremtiden!

 

Du kan se det fulde lineup her.

 

LÆS OGSÅ: Galleri: Gumball bilerne er landet i København!

 

Tidsplan for Gumball3000 2013 i København

Der har været meget forskellig info op til rally’et start, som har gjort at der forskellige steder på nettet er forskellige påstande om, hvornår det starter, hvor og des ledes. Men her er de korrekte informationer:

 

Lørdag den 18 maj 2013:

Fra klokken 10:00 vil du kunne opleve alle bilerne, på Vester Voldgade i København (sidegade til Rådhuspladsen)

Fra klokken 20:00 er der en fest i Opera Huset, Ekvipagemestervej 10, 1438 København.

 

Søndag den 19 maj 2013:

Rallyet kører fra København i tidsrummet 07:00-11:00 fra Vester Voldgade i København (sidegade til Rådhuspladsen).

Herfra køres der til Ängelholm i Sverige, hvor Gumball deltagerne skal besøge den berømte Koenigsegg fabrik!

 

Du kan følge med i Ekstra Bladet Biler’s dækning af Gumball3000 her.

Hvad er Gumball 3000?

– Gumball 3000 bliver betegnet som et rally og ikke et race, hvilket betyder, at det ikke gælder om at komme først.

– I stedet kan man vinde hovedpræmien, som kaldes ’The Spirit of Gumball’. Trofæet bliver givet til det hold, som er mest unikt, udviser den største eventyrlyst og samtidig også går den ekstra meter for at nå i mål.

– Udover dén er der blandt andet også priser for bedste navigatør, dårligste opførsel og bedste bagsædepassager.

– Løbet er blevet kørt hvert år siden 1999, og det eneste, der ligger fast, er, at ruten skal være på 3000 miles. Hvilke lande, turen går gennem, skifter fra år til år.

– Deltagergebyret svinger fra 25.000 pund til det tredobbelte afhængig af ruten, og om bilerne skal flyves fra et kontinent til et andet.

– Den høje pris gør, at Gumball 3000 tiltrækker nogle af verdens rigeste folk.

– I 2007 kørte en Gumball-deltager frontalt sammen med en anden bilist i Makedonien. Bilisten og hans passager døde, og løbsdeltagerne flygtede fra stedet. Efter episoden blev resten af løbet aflyst.

– I år går ruten fra København til Monaco gennem Stockholm, Helsinki, St. Petersborg, Talinn, Riga, Warszawa, Wien og Verona i Italien

 

[nggallery id=595]

 

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.