fbpx

Fuld fart på ved Carlsberg i København

Racingfestival på Carlsberg i København

I weekenden, både lørdag og søndag, var der fuld fart på feltet af superbiler da Den Internationale Racing Festival med Thorkild Tyrring som arrangør, gav den fuld gas på Carlsberg i København. Hele 35.000 mennesker lagde vejen forbi.

Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Racing Festivallen indbragte 2.008.500 kroner til Dansk Rødekors, og hele 35.000 mennesker lagde vejen forbi showet for at støtte dette gode formål. Pengene blev indsamlet via indgangen og de mange ture som bilerne fik kørt, og det har indtil nu været den største succes i Racing Festivallens historie.

Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Der var fuld fart over feltet, og man kunne som altid købe sig til en tur i sin drømmebil. Mange biler var samlet, og vognparken bestod af alt lige fra Opel Insignia OPC, til en super fed VW Polo Cup baneræser og så selvfølgelig feltets top, Bugatti Veyron. Hvis ikke det er første gang sådan en har sat dækkene på dansk jord, så er det i hvert fald en af de første. For 6000 kr. kunne man få en tur i bilen, der desuden havde et max antal af runder på 15, så det galdt om at være hurtig. Det kan godt lyde som mange penge, men bilen var faktisk ude at køre rigtig mange gange mens vi var forbi showet, og man må sige at de 6000 kr. helt sikkert har givet en oplevelse for livet for de personer, der valgte at være passager i denne bil.

Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Det gik som sagt rigtig stærkt og kørene var langt fra kedelige under kørslen. Næsten alle bilerne lå, eller blev forsøgt lagt sidelæns gennem svingene så dækkene hvinede og røgen stod ud af skærmkasserne. Køreren bag rattet i den super fede Ferrari 599 gav nogle af sine passagerer en ekstra fed tur, da han ofte i den store kurve smed bilen rundt og lavede ringe til stor gav for publikum, ham selv og helt sikkert også passageren. Så dér var der noget for pengene.

Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Det lægger lidt i luften ved sådan et arrangement at der skal ryge en bil eller to. Og uheldigvis røg der også et par biler under dette show. Det var bl.a den røde Opel Insignia OPC som blev hegnet, og det siges at forhjulene stod hver sin vej inden den ramte betonsiden, og så kan det jo være temmelig svært at styre den hæftige bil. Men det er dog kun rygter, ikke noget som vi officielt har fået bekræftet. Mercedes-Benz SLS’en var også meget tæt på at ramme en væg, det viser denne video. På trods af at det lyder og ser ud som om den rammer, havde bilen heldigvis ikke en skramme. Ræserkøreren Nicolas Kiesa skulle efter sigende også have snurret en tur rundt med sin Lamborghini Gallardo Twinturbo, men heldigvis også uden der skete noget. Om det var planlagt vides ikke, men det beviser bare at de vilde biler skal tæmmes med hård hånd. Ekstra Bladet skriver tilmed at en Polo Cup mistede et hjul, ræserbilen Aquila tog en tur i betonnen, samt den gamle Ford GT40 desværre fik samme skæbne.

Fuld fart på ved Carlsberg i København, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Foto: Allan Nielsen

Banen på det gamle Carlsberg område var 1.5 km. lang, og tilbød på alt fra en langside, til små hurtige tætte sving, en bred kurve hvor bilerne kunne driftes igennem og så selvfølgelig et pit område. Alt sammen med til at gøre turene så oplevelsesrige som overhovedet muligt. Arrangementet blev dækket af en masse medier, blandt andet støtte vi på drengene fra det nye bilmagasin Bilekspressen.dk og vores venner fra Ekstra Bladet’s biler. Du kan i øvrigt se en række videoindslag på Ekstra Bladet, så du også får lyden med!
Fakta:
Event:
Den Internationale Racing Festival
Hjemmeside: www.Internationalracingfestival.dk
Lokation: København, Danmark

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.