fbpx

Ford stikker med titlen Årets bil i Danmark 2011

Ford kommer med en ny C-Max, der stikker fra de 21 konkurrenter og tager titlen Årets bil i Danmark 2011. Motorjournalisternes Klub (MKD) udvalgte en række biler, og endte med at få C-Max som favorit.

Ford stikker med titlen Årets bil i Danmark 2011, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Efter tre dages grundige tests af i alt 22 nye bilmodeller på og omkring FDM Jyllandsringen ved Silkeborg, var det den nye Ford C-MAX, der, med i alt 146 point – 15 point foran nummer to, løb med titlen.
Motorjournalisterne har vægtet en bred vifte af egenskaber – hele vejen fra design, komfort, og sikkerhed over køreegenskaber, ydelse og brændstofforbrug til funktionalitet, køreglæde og pris.

Formand for Motorjournalisternes Klub Danmark, Søren W. Rasmussen udtaler: “Jeg er glad for at det var Ford C-Max, der kunne samle flest point fra juryen. Bilen bygger på nyeste krav til sikkerhed og komfort, og teknisk og designmæssigt peger C-Max fremad. Tillykke!”
Med den nye C-Max er det lykkedes Ford at lave en lille, praktisk MPV med appeal til dem, som samtidig også vægter virkelig gode køreegenskaber og en sportslig opsætningen.

Ford stikker med titlen Årets bil i Danmark 2011, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

“I finalefeltet var Ford C-MAX min favorit, fordi den kombinerer det praktiske med det sportslige og tilmed til en overkommelig pris. Den ligger stabilt og forudsigeligt gennem kurver, reagerer prompte, har et fint gearskifte – og byder på god plads til børnene og hunden, men med C-MAX dynamiske køreegenskaber er der også plads til den køreglade forælder” udtaler Jon Arskog, jurymedlem fra Bilen – Auto Bild

“Ford C-MAX var min favorit i feltet, da den kombinerer fornuft og følelse. Den praktiske kabine og et rummeligt bagagerum er gode kort, men stikket tages hjem fra førerpladsen, hvor et præcist gearskifte, et lækkert rat og en kompetent undervogn er trumf. Det behøver ikke være kedeligt at være praktisk,” siger jurymedlem Ebbe Sommerlund fra BilBasen.

Hele ni gange tildelte journalisterne de maksimale 10 point til C-MAXen, der både kommer i en fem-sæders version og i en lidt større version; Grand C-MAX med syv sæder og skydedøre.

C-Max bliver også den første Ford, der får glæde af Fords nye 1,6-liters benzinmotor med direkte indsprøjtning og henholdsvis 150 hk eller 182 hk. Den har 6-trins manuel gearkasse og findes i en ny EcoBoost-version, som rummer andre brændstofbesparende, tekniske tiltag. Fords automatgear med dobbeltkobling, PowerShift, vil kunne fås som ekstraudstyr til flere af dieselvarianterne.
Ford C-MAX kommer i to udstyrsversioner – Trend og Titanium. Motorprogrammet spænder vidt og der kan vælges mellem 9 forskellige varianter af diesel- og benzinmotorer.

C-MAX byder på en række nye funktioner og teknologier som for eksempel semi-automatisk parallel-parkering, ’Blind spot information system’, selealarmer på alle 7 sæder, elbetjent børnesikring i bagdørene og el-betjent bagklap. I lighed med andre Ford-modeller er der også mulighed for fuldt integreret telefoni og navigation fra egen smartphone.

Den trådløse Bluetooth-teknologi som er standard på alle modeller giver mulighed for håndfri kommunikation under kørsel. Som ekstraudstyr, kan systemet opgraderes til også at give adgang til et komplet og præcist GPS-system, der afvikles via bilens højttalere og på en skærm, centralt placeret i instrumentpanelet.

Ford stikker med titlen Årets bil i Danmark 2011, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Den nye Ford C-MAX, lander hos alle landets Ford-forhandlere i slutningen af november måned og Grand C-MAX lanceres i januar 2011. Priserne starter ved kr. 269.500 for en C-MAX Trend 1,6 benzin motor med 105 hk.
Se også vores spionbilleder af Ford C-Max uden sløring!

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.