fbpx

Folie er et hit – se her hvorfor

Folie til biler er trendy. Flere og flere vælger løsningen

Folie til biler er trendy. Flere og flere vælger løsningen. Nogle vælger at bruge det som styling mens andre bruger det af praktiske årsager. Det er ikke længere kun taxa’er, firmabiler og unge Brian’er der benytter sig af det, ejere af mere eksklusive biler er i stigende grad begyndt at følge trop.

Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Vi er taget ud til MLA-Gruppen i København, for at følge Special Sign lægge matsort folie på en Bentley Continental GTC. En bil i den dyre ende, og langt fra en man til hverdag ser i denne nye farve – matsort. Men dette beviser bare, at trenden er ved at slå igennem over de fleste genre af bilejerer.
Hvor sidste års mode inden for tuning-verdenen var farven ‘Hvid’, er det nye hit ‘Folie’. Det bruges tilmed også hos store bilfabrikanter, som Ford der har lanceret deres nye Ford Focus RS500 der er i matsort folie.

Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

En folie indpakning som denne fra SpecialSign.dk, koster i dette tilfælde 20.000 kroner for hele bilen. Alle ydredele bliver pakket ind, der i blandt sidespejle, håndtag, skærme og grillen, og det tager ca. en arbejdsdag at udføre. Når du bestiller opgaven, indhenter SpecialSign en skitse af din bil, for at vide præcis hvor meget folie der skal bruges, og kan derudfra regne en præcis pris til kunden. Dette gøres via computerprogrammer og når selve opgaven er endeligt godkend, bliver folien bestilt hjem. Herefter mødes de med kunden, enten hos kunden selv eller på SpecialSign´s værksted og arbejdet påbegyndes.

Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Folien bliver lagt på stykke for stykke, nænsomt og med præcision. Bilen skal være vasket grundigt på forhånd, og inden starten neutraliseres alle urenheder med en væske, som fjerner fedt og snavs. Dette gør at folien binder bedre på lakken, og ikke slipper igen. Her er det yderst vigtig at komme godt ind i falser, revner mm. og få rengjort omhyggeligt, da disse steder oftest er udsat for at folien slipper, løsner sig.

Hele processen tager en dags tid, men kunden skal være forberedt på at undvære bilen i 2-3 dage. Bilen bliver kørt ind på værkstedet aftenen før, så den kan stå og blive varm, og få den rigtige temperatur til monteringen morgenen efter. Bilen må ikke være for kold, eller for varm, da det kan påvirke folien og monteringen. Her er det vigtigt at værkstedet har stue temperatur, på ca. 20-22 grader. Efterfølgende skal bilen stå inden natten over, så limen på bagsiden af folien, rigtig får fat, og sætter sig. Dagen efter kan kunden så hente sin bil.

Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Skulle du komme ud for at bilen bliver beskidt, så frygt ej. Folien kan sagtens tåle en tur i vaskehal, uden at gå i stykker, og den er også UV beskyttet, så den ikke falmer i solens lys. Folie eller print? Det er et vidt begreb, og fås i mange forskellige typer og mærker. Hvis du vælger det som print, kan du frit kan vælge mellem blomster, billeder af personer, logoer mm., eller som mange andre, blot vælge en farve. Og hele farvespectret findes i folie-branchen, hvilket betyder at der ikke kun er én blå, én rød men mange forskellige slags. Print foregår efter Pantone farver, så her er igen, et stort udvalg af farver – det gælder bare om at være kreativ! Derved kan folien kan bruges som styling hvis man ønsker det, ved fx. at lave bilen helt matsort, matrød eller andet sejt.

Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Lakken bliver også beskyttet under folielaget. Nogle folier beskytter bedre end andre mod stenslag og andet skidt, alt efter foliens tykkelse. Billige tynde løsninger hjælper nemlig mindre end de tykke, som er det dyrere.
Samtidig er det praktisk i den forstand, at hvis du fortryder din bestilling, kan det tages af igen relativt nemt og en ny kan lægges på. Ved et senere salg af bilen, burde den også have en højere værdi, da lakken som sagt er beskyttet af folien, og derved står bilen ofte flottere og har derved typisk en højere salgsværdi. En klargøring vil dog altid gøre det sidste, inden salg.

Folie er et hit – se her hvorfor, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Læs meget mere om firmaet Special Sign her, og se alle billederne af hele processen med Bentley’en lige herunder.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

ommentarer

  1. Det er bare så flot, når den rigtige bil bliver pakket ind sinsygt skulle i få brug for et par tekster har i min se her , fedt arb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.