fbpx

Fem Formel 1-biler, som udgjorde nogle af køresportens største ingeniør- og designbedrifter

Årets Formel 1 er allerede godt i gang. Det finder sted fra den 26. marts til den 26. november, og sendes herhjemme på TV3, TV3+ og Viaplay

####

I den forbindelse er vi dykket ned i Formel 1-arkiverne for at give dig vores bud på de 5 ypperste Formel 1-biler nogensinde.

Her spiller både fart, design og historiske resultater ind.

Lotus 72

Foto: John Chapman

Fuldstændig sort bortset fra de gyldne bogstaver og linjer, der lyste op. Lotus 72 er blevet beskrevet som en slags batmobil.

Med en Ford-Cosworth 3.0-liter V8-motor samt Jochen Rindt og Emerson Fittipaldi bag rettet sikrede Lotus 72 sig 3 konstruktørmesterskaber og 2 førermesterskaber fra 1970 til 1973.

Lotus 72 blev løbende opdateret i løbet af 1970’erne. Den sidste variant, F-modellen, gik først på pension i 1976.

Maserati 250F

Foto: Supermac1961

Dette er bilen, som Juan Manuel Fangio kørte ved det berømte Tyske Grand Prix i 1957. Fangio havde haft en 30-sekunders føring på 13. omgang. Men efter et dårligt pit stop var han sunket ned på en 3. plads, 50 sekunder efter etteren.

LÆS OGSÅ:
ABT gør Audi RS3 Sportback endnu vildere

I Maserati 250F’eren kørte han nu en række ufattelig hurtige omgange, hvilket kulminerede i en rekordtis på 20. omgang – hele 11 sekunder hurtigere end noget en Ferrari nogensinde havde præsteret.

Fangios sejr kan siges at være en kombination af hans vanvittige køreevner samt ingeniørbedriften, som var Maserati 250F.

Ferrari 312T

Med 312T gjorde Ferrari noget, som kan synes næsten umuligt i dag. Med denne bil vandt Ferrari fire konstruktørmesterskaber og tre førermesterskaber i løbet af fem sæsoner. Bag rattet sad blandt andet Niki Lauda og Gilles Villeneuve.

Springet fra 312B til 312T’eren var enormt. Overgangen synes i høj grad at markere udviklingen fra de ældre generationer af Formel 1-biler til dem, som vi kender i dag.

Ved dette Formel 1 deltager Ferrari med modellen, SF70H, som køres af Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen. Sportssider som bet365, der har Formel 1 odds forslag og nyheder, forudser en 2. plads til Ferrari i årets Formel 1, som de giver odds 2,72. Mercedes forventes dog at køre af sted med den endelige sejr, og de får således odds 1,40.

LÆS OGSÅ:
Corvette C7: Den nye Magnussen-racer

4. McLaren MP4/4

Foto: Morio

Bilen blev kun brugt i én sæson – nemlig i 1988, hvor den vandt 15 ud af de 16 løb, den deltog i. Med MP4/4’eren sikrede Ayrton Senna sig 1 konstruktørmesterskab og 1 førermesterskab.

Det er lang tid siden en bil på så fuldstændig vis har domineret en hel Forme 1 sæson.

Den eneste, der kunne konkurrere med Ayrton Senna i en MP4/4 var Alain Prost i en MP4/4. Således befandt de to holdkammerater sig bogstavelig forstand side om side langt foran de øvrige hold i 1988.

5. Red Bull RB7

Dette er den nyeste bil på listen.

Teknisk chef, Adrian Newey, har gjort betydelige underværker for Red Bull i de seneste år. Med RB7 sikrede Sebastian Vettel sig 1 konstruktørmesterskaber og 1 førermesterskaber i 2011. Det år vandt RB7 12 ud af de 19 løb, den deltog i, hvilket gør den til en af de mest dominerende biler gennem tiderne.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.