fbpx

Få mest muligt ud af din telefon på køreturen – helt uden at bruge den

Selvom mobiltelefoner og kørsel er to ting, der på ingen måde hører sammen, så er det alligevel meget populært at få det meste ud af sin telefon, helt uden at røre ved den

####

Der er få ting, der er en dårligere kombination end kørsel og smartphones. Det er som bekendt ikke bare en dårlig ide, men også meget ulovligt. Det betyder dog ikke, at man slet ikke kan få noget ud af sin mobiltelefon, mens man er på farten, helt uden at man faktisk rører ved den.

En af de ting, man kan gøre, mens man kører bil, er at få sin telefon opladt. Det kan man gøre med et kabel med et USB-stik, men man kan også gøre noget meget smartere. Nemlig benytte sig af en trådløs oplader.

De trådløse opladere er smarte, fordi smartphonen blot skal ligge på dem, og så lader den op. Det er en rar feature, i stedet for, at man skal huske at medbringe sit USB-opladerstik. De trådløse opladere er stadig en relativt ny ting, men fås allerede til iPhone, Samsung og mange andre modeller.

LÆS OGSÅ:
Team Juice: Moneyday #1

Telefonens navigation er snart den bedste

Udover opladning af telefonen, så kan telefonen også bruges til andre ting, uden at man skal håndtere den undervejs. En af de populære løsninger er, at benytte sin telefon som GPS. Både i iPhone og til Android er GPS-funktionerne efterhånden så gode, at de for langt de fleste dårligt kan betale sig at anskaffe sig en GPS.

Men også her er det smart at have en oplader med i telefonen. For selvom smartphonenavigationen er rigtig god, så tager den ofte meget strøm, og en trådløs oplader vil også her være en god investering. Mulighederne for GPS på sin smartphone er mange, og hvilke der er bedst, er nok en smagssag, men her kan du se en test af GPS-apps.

Danskere læser sms’er mens de kører bil

Den væsentlige pointe ved GPS-apps og trådløse opladere er, at man ikke undervejs under kørslen, skal håndtere mobiltelefonen. For det kan for rigtig mange danskere godt være en stor udfordring, ikke lige at låse telefonen op, og se hvad der sker, når en sms tikker ind. I en undersøgelse lavet af FDM, viste det sig faktisk, at hver femte dansker inden for en måned havde skrevet eller læst en sms, mens de sad bag rattet.

LÆS OGSÅ:
ABT gør Audi RS3 Sportback endnu vildere

Men det er ikke kun vores beskeder vi har svært ved at holde os fra. Mange snakker også i telefon mens de kører, mens der faktisk også findes mennesker, faktisk hver tyvende bilist, der er på sociale medier eller spiller spil på sin mobil under kørsel.

Når man bruger sin telefon under kørsel skal man huske, at det ikke kun er en selv det går ud over, skulle uheldet være ude. Brug derfor telefonen med omtanke, husk for eksempel din oplader, og brug den som GPS.

Telefonen kan være en stor hjælp på vejen, men en SMS eller notifikation på Facebook kan i næsten alle tilfælde sagtens vente, til man er færdig med at køre bil.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.