fbpx

Essen Motor Show 2008

På tur til Essen Motor Show 2008

December er noget mange glæder sig til.
Det er den mdr. hvor vi samles og fejrer både jul og nytår sammen. Men godt 600 km syd for Danmark samles folk om noget helt andet den første uge i december.
I Essen er julepynten allerede hængt op, men det er ikke det folk kigger på, der er nemlig noget helt andet og mindre julet som folk syns er spændene. Essen Motorshow.

Sidste år var der 40 års jubilæum for messen.
Dette blev fejret på bedste måde, med masser af nyheder og tiltag. Man kunne derfor godt have på fornemmelsen at det ville blive et knap så spændene arrangement i 2008, da det var ”dagen der på”.
Essen havde ingen tømmermænd efter den store fest i 07, så 08 blev et lige så godt arrangement som altid. 18 haller blev anvendt i 2008, så det var dejligt med mere end en dag på messen.

Essen Motor Show 2008, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Essen Motor Show 2008, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsScirocco tema
Konceptet for Essen Motorshow er at samle personer i alle alders grupper, for at vise alt lige fra de nyeste standard biler, vildeste ombyggede og modificeret biler, til det nyeste tilbehør og udstyr.

Hvert år er der en bil som har vundet udstillernes hjerte, så meget at man til sidst får helt nok af den. Sidste år var det Audis nye supersportsvogn R8, som havde sin storhedstid.
I år var ingen undtagelse, det var dog en bil i en lidt mindre klasse, som vi også selv har haft fat i, her på Pro-Street – VW`s Scirocco.

Dette giver også et billede af hvor hurtigt de forskellige tunings og stylings firmaer, kommer med nyheder til selv kun få mdr. gamle biler. Alle de store firmaer, som f.eks. Rieger og ABT havde allerede udviklet masser af tilbehør og udstyr til Scirocco.

Det samme kunne siges om den nye Golf 6. Men der var også andre biler som fyldte godt i alle hallerne. Audi’s A5, Nissans nye GT-R og Dodge’s svar på den nye Challenger var alle biler som blev vist frem i mere end ét eksemplar.

Vmax Live i Odense, gav nye ideer til Essen
Her hjemme i Danmark havde vi også en masse lækre messer og arrangementer i løbet af 2008. Et af dem havde et lækkert lille tiltag.
Til Vmax Live i Odense kunne man nemlig se en masse indendørs drifting. Dette skulle man selvfølgelig ikke lade gå forbi i Essen, så 2008 var også året hvor der var indendørs show i Essen. Her kunne man se alt fra de nyeste små Clio’er, drift biler i højeste klasse og standard luksus biler, blive kastet rundt i sving og kurver.

Essen Motor Show 2008, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Essen Motor Show 2008, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

DCB – Dream Car Boulevard
Et andet tiltag var ”Dream Car Boulevard” hvor det var muligt at se alle de vildeste og dyreste drengedrømme fra hele verden.
En af dem var den bil som pt. er indehaveren af den hurtigeste omgangstid på Top Gears test track, Gumpert Apollo S.

Det var også muligt at se biler som Bugatti Veyron, Ferrari Enzo og Koenigsegg CCX, men også mere fremtids tænkte biler var at finde på DCB – Dream Car Boulevard, som fx et transport middel til månen.

Den bliver dog kun brugt på jorden nu, hvor den er perfekt som transport middel for folk der bor ude midt på Grønland.

R8 LMS
Der var specielt en stor verdens premiere som fangede verdenspressen og folks opmærksomhed.
Audi viste nemlig for første gang deres nye Audi R8 LMS, som er en Le Mans racerudgave af R8eren. Det er desværre ikke en gaderacer endnu, men det ville ikke være dumt at lave en gadeudgave af den, da de nærmeste konkurrenter allerede har deres racerudgaver på vejene.

VW Golf 4 tog æren
Der var rigtig mange ombyggede biler, med lånte dele fra andre modeller og producenter.
En speciel vandt især mit hjerte – en VW Golf 4, og det lyder meget mærkelig når man tænker på hvor mange endnu vildere og mere specielle biler der var, som måske endda var endnu mere modificeret.

Men en Golf 4 løb med min stemme, som den flotteste stylet bil på messen.
Grunden til at netop den vandt, er at når man ser på den virker den så godt sammensat at selv designeren af Golf 4eren får lyst til at knække den blyant der trak stregerne til Golf 4eren.
Mange tager bare dele fra andre biler og ”klasker” dem på deres egen bil, uden rigtigt at tænke på helheden.

Det var der dog tænkt på her.
Fronten var fjernet og i stedet var der kommet et frontskørt fra en Audi, så den nu havde den så populær kæmpe grill. Forlygterne er også blevet skiftet ud med forlygterne fra den nyeste Audi A4, med det lige så populære LED som standard.
Bagenden var også sin egen. Her havde den lækre bil fået skiftet de gamle baglygter ud med et par nye lækre VW Eos baglygter, som er nogle lygter i en klasse for sig selv, og som man ikke lige ser hver dag.
-Det hele var gennemført og holdt enkelt, hvilket betød at jeg blev fanget.

Vi ses i 2009!

Essen Motor Show 2008, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Fakta:
Navn: Essen Motorshow
Hjemmeside: http://www.Essen-Motorshow.de
Lokaliseret: Norbertstrasse, 45131 Essen
Telefon: +49.(0)201.7244-0
Email: Info@messe-essen.de

Essen Motorshow 2008 – Biler

Essen Motorshow 2008 – Piger

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.