fbpx

Det er bedst at lease, hvis du er ledig

De nye dagpengeregler vil sætte fart i privatleasing. Op til 30.000 kr. at spare på leasing, hvis man falder for de nye dagpengeregler.

De nye dagpengeregler, der sætter en grænse på to års dagpenge, vil sætte fart i privatleasingen. For med privatleasing kan man spare op til 30.000 kr. på en almindelig familiebil, hvis man pludselig bliver fyret. Det viser beregninger, som online bilauktionen Autocom.dk har udarbejdet. Dermed bliver privatleasing endnu mere attraktiv end køb for bilister, der er usikre på deres jobsituation.

”Hvis man for eksempel leaser en Renault Mégane Sport Tourer 1.5 dCi hos Renault og på grund af en fyring er tvunget til at komme af med den efter 12 måneder, så sparer man 30.000 kr. i forhold til at have købt den”, påpeger salgs- og marketingdirektør Morten Holmsten fra
Autocom.dk.

Det er den hårde afskrivning det første år, der gør den store forskel. Ved køb af bilen, der koster 249.900 kr., lider man de første 12 måneder et værditab på 57.877 kr. ved at køre 20.000 km i den. Det er mere end hele udgiften til privatleasing, der er på 55.670 kr. Ved køb skal man også af med 28.247 kr. til service og låneomkostninger, så den samlede gevinst ved at lease løber op i 30.274 kr., viser Autocoms beregninger.
Over to år er gevinsten 26.889 kr. Det skyldes, at afskrivningskurven flader lidt ud i år 2.
Fordelen svinder naturligvis, hvis man kan forhandle sig til rabat på bilen ved køb.
Eksemplet fra Renault er taget, fordi Renault kun forlanger 10.900 kr. i førstegangsbetaling og 3.850 kr. i administrationsgebyr. Til gengæld er den månedlige ydelse på 3.410 kr. Vælger man i stedet Nordania, Fleggaard, easyfleet, Krone Kapital eller en af de mange andre udbydere, vil man typisk komme af med startomkostninger på 25.000-28.500 kr. Til gengæld vil de månedlige ydelser være lavere. Det kan i længden blive billigere end tilbuddet fra importøren.

”Vi kan kun anbefale, at man afsøger markedet og finder det tilbud, der passer en bedst. Men er man ude efter budgetsikkerhed og det mindste tab ved ledighed, så er privatleasing helt sikkert et interessant alternativ til køb”, slutter Morten Holmsten.

LÆS OGSÅ:
Hvad er Rally?

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.