fbpx

Der bygges racerbil på Aalborg Universitet

Torsdag den 21 oktober. En typisk dansk efterårsdag med et gråt og trist vejr, periodevis regnbyger og en temperatur der ikke kom langt op over 5 grader. Alligevel var en flok unge studerende på Aalborg Universitet mødt talstærkt op på Mou Gokartbane lidt ude for Aalborg for at teste nye dele på deres Unicorn 4. generation Formel Students racer, samt for at få mere praktisk erfaring.

Der bygges racerbil på Aalborg Universitet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Unicorn-raceren er bygget over erfaringer fra fire generationer af studerende på Aalborg Universitet. Teamet består i år af 15 medlemmer, fordelt over maskine og produktions ingeniører, elektronik ingeniører og  erhvervs økonomer. Fælles for alle medlemmer er interessen indenfor automobilen og motorsportens verden, og ved hjælp af Unicorn-projektetAalborg Universitet får deltagerne en masse praktiske erfaringer, der kan bruges senere i deres karriere.

Der bygges racerbil på Aalborg Universitet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsDer bygges racerbil på Aalborg Universitet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

4. generation af racerbilen har taget et år om at blive bygget, hvor der er lagt over 5.000 timer i projektet. Alt fra designet, karosseriet, fælgene og bremserne er blevet håndlavet i værkstedet på universitetet, hvoraf motoren stammer fra en Honda CBR 600-RR motorcykel der yder 120 hk fra fabrikkens side. Ved hjælp af en kompressor er effekten blevet forøget til over 180 hestekræfter, og med en egenvægt på kun 256 kilo skaber det en hestekræft-per-kilo-ratio, der overgår en Ferrari F430 med 483 hk.

Der bygges racerbil på Aalborg Universitet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Unicorn-raceren er blevet bygget til deltagelse i det internationale Formula Students for studerende verden over, og den har allerede deltaget på internationale racebaner såsom Hockenheim i Tyskland, Silverstone i England og flere andre baner i Finland, Estland og Holland. På grund af et striks regelment er indsugningen i bilen begrænset til 20 mm. Derfor yder bilen i race-trim kun 96 hk @ 8200 rpm og 100 Nm @ 9400 rpm. Dog har det danske Unicorn hold stadigvæk den kraftigste motor i løbet, der tæller over 500 forskellige teams fra næsten alle lande i verdenen.  Med den nuværende gearing har raceren en begrænset tophastighed på 180 km/t, hvoraf de første 100 km/t tages på kun 3,7 sekunder.

Unicorn-projektet er et af de eneste bilprojekter i Danmark, der på et seriøst plan håndbygger en racerbil som faktisk slår selv de aller største bilfabrikker i verdenen, såsom Ferrari, Lamborghini osv – udover danske Zenvo Automotive. Bilen kan opleves live nu på søndag til Cool Car Race på Aalborg Lufthavn, hvor bilen vil blive kørt det meste af dagen, på den 4 km lange landingsbane.
“Vi arbejder forsat på godkendelse fra lufthavnen om at køre mod en Ferrari F430 F1, netop for at bevise vores påstand om at bilen kan blande sig med selv de største mærker”, udtaler Morten Henriksen,  presseansvarlig for Unicorn Racing Engineering.

Der bygges racerbil på Aalborg Universitet, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Hele projektet har et budget på over 300.000 kroner, som udelukkende er finansieret af Aalborg Universitet og private sponsorer – som både bidrager med et økonomisk beløb, men også med visse mindre dele, der ikke er muligt at lave selv. Ser du potientale i Unicorn-projektet og ønsker du at være en del af projektet, eller bidrage til det – tøv ikke med at kontakte Unicorn Race Engineering.

For mere information, kontakt venligst presseansvarlige Morten Henriksen på info@unicornraceengineering.dk

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

En kommentar

  1. Alt for fede billeder, og fedt at se, at der sker noget deroppe nordpå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.