fbpx

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken

Copenhagen Historic Grand Prix er i fuld gang i Fælledparken netop nu. Missede du dagen i går, kan du stadigvæk nå at være med, når der i dag, søndag, køres på fuld drøn rundt på de afspærrede veje helt ind til klokken 17:20

 Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Fotos: Charlotte Kristensen & Pro-Street.dk
På Rådhuspladsen i København, blev der fredag afholdt en lille udstilling, der viste nogle af de biler, som der ville blive kørt med på racerbanen i Fælledparken denne weekend. Inde på Rådhuset var mange af de danske journalister mødt op til pressemødet, hvor blandt andet HKH. Prins Joachim, Tom Kristensen og Casper Elgaard var nogle af de personer, der var at finde i panelet. Overborgmester i Købehavn, Frank Jensen, lagde ud med en tale der roste opbakningen til dette arrangement, både til arrangørerne og ikke mindst alle de kendte racerkørere.

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Lørdag var så dagen hvor der blev kørt til den. Biler fra et bredt år hundrede tonsede afsted på  de afspærret veje i Fælledparken i København, under det store arrangement Copenhagen Historic Grand Prix 2011. Biler i mange varianter og modeller blev kastet rundt, så lugten af varme bremser og dæk fyldte luften i området. Flere af de  kendte racerkørere havde sat sig bag rattet i de klasssike biler, for at give publikum en tur rundt på banen.

Også nye superbiler var at finde på banen med kendte racerkørere bag rattet, blandt andet havde Mercedes-Benz fået skaffet sig et eksemplar af en legendarisk Mercedes-Benz 300 SEL Replica S-klasse fra 1971 i en ægte racerudgave, samt den nyeste model Mercedes-Benz S63 AMG i en speciel “show” udgave. Vi interviewede Lars fra Mercedes-Benz Danmark, for at høre nærmere om disse eksemplare. Du kan se det i videoen nedenunder.

Der blev gået til stålet blandt racerkørerne, for at give publikum et show og ikke mindst de kunder, som havde betalt sig til en tur som co-driver. Der blev givet så meget gas, at nogle biler fik overophedet bremser og derfor havde lidt problemer med at stoppe. Det skete blandt andet for den danske racerkører Nicolas Kiesa, der under en tur på banen måtte kaste bilen i sandet efter at bilen ikke ville bremse:

“Jamen det var jo lidt et problem, at vi holdt så længe i pitten når folk skulle skifte passagererne ud. For når man kører som vi gjorde med fart på, så bliver bremserne utroligt varme. Det betyder at bilen skal være i gang, for at få luft ind og køle bremserne ned, i stedet for at holde stille så de ikke kan komme af med varmen. Da jeg havde holdt i pitten et stykke tid og kom ud på banen igen, bemærkede jeg at den ikke bremsede helt optimalt. Derfor tog jeg en stille og rolig omgang, men i svinget ved sandet gik bremsepedalen bare helt i bund da jeg trykkede og bilen ville ikke stoppe. Derfor endte den i gruset. Der skete dog ikke noget på hverken bil eller personer, så det var meget godt.”
, fortalte Nicolas.

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Hans hvide Lamborghini Gallardo kom dog også ud af sandet igen uden skræmmer, så der kan man jo bare være glad for, at det var så erfaren en kører der sad bag rattet, så en mere dramatisk ulykke ikke opstod.

“Heldigvis, og ironisk nok, så var det en afkølingsrundte jeg kørte. Derfor var det heldigt at jeg ikke kørte mere end ca. 100 km/t da jeg trykkede på bremsen, for havde det været på langsiden, havde jeg kørt omkring de 270-275 km/t. Og så havde udfaldet været et noget andet. Derudover vil jeg godt takke arrangørerne for sandgraven, der var et nyt tiltag i år. Det sparede mig fx for en dyr genopbygning, hvis den ikke havde været der.”

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests
Hvis du er bilinteresseret, med smag for ældre klassiske sportsvogne og legendariske modeller, så er Copenhagen Historic Grand Prix helt klart stedet du må besøge. Hvis du ikke har været til det før, vil du opleve at der er Rigtig meget at kigge på, og du kan komme rundt og se ind på stort set hele banen, fra en fair afstand – dog stadigvæk gennem et hegn. Der er noget for en hver smag, pitområde som man kan gå i og se racerkørerne skrue på bilerne, der er boder så du kan købe mad eller mershandice, der er udstilling inde på den store græsplæne med forskellige biler både nye og gamle. Så der er lidt for alle aldre.

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Copenhagen Historic Grand Prix 2011 i Fælledparken, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Hvis du missede det lørdag, så åbnede dørerne allerede fra klokken 7:30 søndag, hvor der allerede fra klokken 8:30 bliver kørt de første tidstagninger i Ringcars samt Standard/GT klassen, der er biler fra henholdsvis op til 1947 og op til 1965. Der findes tre forskellige indgangspriser, hvor den billigste er 300 kroner for en voksen. For 150 kroner ekstra, får du en tribuneplads med, hvilket godt kan være nødvendigt, hvis du har tænkt dig at kunne se det hele  lidt oppe fra, og du samtidig gerne vil sidde ned efter mange timers gå-tur. Til slut er der en Classic Club billet, der sikre dig en lækker frokost buffet fra Michelin restauranten Formel B samt eftermiddagskaffe/kage. Prisen for dette er 1300 kroner, hvilket er inkl fri servering af kolde og varme drikke samt vin og øl, hele dagen.

For mere information omkring hele arrangementet, kig forbi deres egen hjemmeside på http://www.chgp.dk/.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.