fbpx

Citroen viser konceptbilen Survolt

Citroën præsenterede konceptbilen Survolt første gang på biludstillingen i Geneve i marts måned. Den 10. juli får den lov til at køre 100 % elektrisk på Le Mans med den erfarne kører Vanina Ickx bag rattet.

Citroën Survolt bryder med de vante forestillinger på en lang række områder og nu også ved som 100 % elektrisk at kombinere sport med miljø. Det er en kompakt bil (3,85 meter lang, 1,87 meter bred og 1,20 meter høj) og er en rigtig elektrisk racerbil med sit særlige chassis og karrosseri i karbon.
Den drives af to elmotorer som tilsammen har en effekt på 300 hk i området fra 0 – 5.000 omdr./min. og har bemærkelsesværdige præstationer med en tophastighed på 260 km/t. Den vejer 1.150 kg og kan accelerere fra 0 til 100 km/t på under 5 sekunder og 0 til 1000 meter på 22 sekunder.

De to lithium-ion batterier vejer hver 140 kg og har en kapacitet på 31 kW, som kan få bilen til at køre godt 200 km. Med lynladning kan de genoplades på 2 timer og via et traditionelt 220 V stik på 10 timer. Med denne teknologi, som er usædvanlig i motorsporten, giver Citroën et bud på en ny type racerbil, der kombinerer kreativitet og teknologi.
Citroën gennemfører demonstrationskørslen med Survolt på Le Mans lørdag den 10. juli kl. 13.30.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.