fbpx

Cadillac lancerer semi-autonom bil om to år

Cadillac lancerer semi-autonom bil om to år, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

CEO for General Motors Mary Barra har afsløret at Cadillac vil lancere deres Super Cruise semi-autonome kørselssystem på en helt ny 2017 model

Cadillacs Super Cruise-system bruger en række kameraer og sensorer til at køre bilen automatisk. Cadillac selv siger at; “Super Cruise vil tilbyde kunderne en ny type køreoplevelse, der omfatter håndfri følgning af baner, bremsning og hastighedskontrol under visse kørselsforhold”.
Udover at bekræfte lanceringen af Super Cruise, sagde Barra også at 2017 modellen af Cadillacs CTS kommer med køretøj-til-køretøj (V2V) kommunikationsteknologi. V2V er en teknologi der giver køretøjer muligheden for at snakke sammen og kunne sende og modtage oplysninger om deres hastighed, placering og kørselsretningen. Denne information kan så bruges til at advare bilister om potentielle kollisioner før tid, og på tidspunkter hvor en fører måske ikke selv ville nå at reagere på en mulig fare.

Barra sagde også på mødet at; “En bølge af innovation har styrket den globale bilindustri, og vi [Cadillac] tager disse gigantiske spring frem til at forblive blandt lederne indenfor ny teknologi.” Hun tilføjede, “Vi gør ikke bare dette for teknologien selv. Vi gør det, fordi det er, hvad kunderne rundt om i verden ønsker. Gennem teknologi og innovation, vil vi gøre kørslen mere sikker.”

V2V teknologien er en teknologi der er under udvikling af General Motors, og som allerede tilbage i 2006 blev demonstreret i Cadillac biler. Men det er ikke kun General Motors der arbejder på V2V, mange andre producenter er også i gang, her kan blandt andet nævnes BMW, Daimler, Honda, Audi og Volvo.

Det er nok heller ikke helt et tilfælde at vi kan forvente at se de nye teknologier i 2017 modellen af Cadillacs CTS. Tilbage i april var der nemlig snak om at USA var tæt på at godkende V2V standarder for det amerikanske markede, og at det var under planlægning at gøre teknologien til et krav i biler fra 2017. Så måske dette i virkeligheden betyder at General Motors forventer, at dette er en mulighed og vi kan regne med at se størstedelen af alle nye biler rulle ud med V2V fra 2017 af.

Lige herunder kan du se en video der viser Cadillacs nye system i aktion:

https://www.youtube.com/watch?v=_fRbnNdDp5w

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.