fbpx

BMW Tour: Kom med bag om BMW

Over to dage fik vi en rundvisning i BMW’s imponerende univers i München

 

Et nyt kapitel hos BMW bliver el og hybrid bilerne. Her ses konceptet bag den kommende i8
Et nyt kapitel hos BMW bliver el og hybrid bilerne. Her ses konceptet bag den kommende i8

Der bliver stadig i dag talt meget om krisen. Mange virksomheder på tværs af industrier har lidt store tab og tilbage gang i salget som følge af den meget omtalte finanskrise vi har set og hørt så meget om de seneste år. Vi kender til en af de virksomheder som ikke har mærket meget til krisen, men derimod er i fremgang.

 

Fra flymotor til elbil

Det hele startede med flymotorer, men da denne produktion efter første verdens krig blev forbudt, skulle der nytænkes. Den ny -tænkning startede en rejse der i dag har bragt BMW i en stærk position på markedet for premium biler. Med stigende salg og lovende modeller til det nye El-bil og hybrid marked er selvtilliden ikke til at tage fra de Bayeriske bilbyggere.

 

Det hele var ellers lige ved at kollapse undervejs og kontrakten for Daimler-Benz’s overtagelse af virksomheden lå klar til underskrift. VI er dog mange der er rigtig glade for at denne aldrig blev underskrevet, men at man i stedet fik rettet sortimentet til markedets efterspørgsel.

LÆS OGSÅ:
Den nye Mercedes-racer er årets favorit!

 

BMW Museum

Hele denne historie samt mange af de biler der var resultatet heraf kan du opleve hvis du, som os, tager en tur til München og besøger BMW Museum i centrum af byen. Man kan ikke kommer forbi uden at ligge mærke til de arkitektoniske udfoldelser der danner ramme om BMW’s hovedkontor, Museum samt BMW Welt.

 

Den berømte 4-cylinder bygning i centrum af München huser i dag BMW’s hovedkontor. Ved foden af tårnet ligger museet, der absolut er et besøg værd. Udstillingen i kublen skiftes en gang om året, ved vores besøg var det historien Rolls Royces der kunne opleves på nærmeste hold. I direkte forbindelse hermed kan man via gangbroer og store stemningsfyldte lokaler opleve hele historen bag det BMW vi kender i dag.

 

Vi vil anbefale at få en guidet tur rundt på museet. Der er nemlig rigtig mange gode og sjove historer at hører. Vidste du at BMW E30 Touring blev bygget af en af fabrikkens menige ansatte? Han kunne i sin egen sedan ikke få plads til både barnevogn og trehjulet cykel. Derfor byggede han lidt om på bilen hjemme i garagen. Hans nærmeste kolleger overtalte ham til at vise den til bestyrelsen der var meget begejstrede for hans påfund, og derefter valgte at sætte den i produktion.

LÆS OGSÅ:
Grå Toyota Supra

 

Umiddelbart bag museet og 4-cylinder bygningen, ligger en af BMW’s mange fabrikker. Produktionen af de forskellige modeller er spredt over store dele af verden. I München arbejdes der i øjeblikket på produktion af bl. a. 3 serien. Det tager ca. 40 arbejdstimer, eller hvad der svarer til lige over to dage fra det første metal bliver bukket til bilen ruller ud af døren. Hvis du gerne vil se hvordan det kan lade sig gøre kan du også her få en guidet rundvisning. Det er forbudt at medbringe kamera på turen i gennem produktionen, men du har heller ikke tid til at tage billeder når du hører den detaljerede og spændende forklaring af alle step i produktionen af bilerne.

 

BMW Welt

Som afslutning på disse to oplevelser, kan du tage et gik på BMW Welt. Med en kæmpe dobbelt glaskegle er det nok en gang arkitektur i verdensklasse der danner rammerne om et showroom, som imponerer de fleste. Her kan du se alle de aktuelle modeller fra BMW. Herunder også sub-brands som Rolls Royces, MINI og BMW motorcykler.

LÆS OGSÅ:
Lovlig streetrace i Greve: Race 2

 

Hvis du lige har set museet og fabrikken, garanterer vi at du vil se på disse biler med fornyet interesse. Svævende i denne imponerende bygning er en gangbro der, ud over at være forbindings punkt med Museet, giver udsigt til afhentningsområde for nye biler. Når man køber en ny BMW har man mulighed for at afhente sin bil her. Dette tilbud anvendes af rigtig mange af BMW’s tyske kunder, men 10% af bilerne afhentes af kunder fra andre lande. Desværre gør de danske registrerings procedurer det umuligt for danske kunder at hente deres nye biler her.

 

Antallet af biler der bliver afhentet her er så stort at der under BMW Welt er en kæmpe fuldt automatiseret Parkeringskælder. Her bliver bilerne klargjorte, elektronikken bliver aktiveret og bilen kan herfra køres med elevator til afhentnings platformen. En automatik der gør BMW Welt i stand til at overlevere over 100 biler om dagen til nye glade kunde.

 

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.