fbpx

BMW præsenterer ny 1-serie

Endelig kan vi få lov at præsentere en ny BMW 1-serie, og der er masser af nyt at komme efter. Ikke mindst nye turbomotorer.

BMW præsenterer ny 1-serie, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Med en lidt sørgelig kabine og begrænsede pladsforhold halter den nuværende BMW 1-serie lidt bagefter sine konkurrenter, og derfor er det ikke et minut for tidligt at BMW nu annoncerer, at en ny generation er på vej, med introduktion til september.

Heldigvis skorter det ikke på nye detaljer og features, for den næste 1-serie byder både på nye motorer, en ny gearkasse, nye sikkerhedssystemer, og ikke mindst nyt design indvendigt som udvendigt. Og meget andet i øvrigt. Men lad os starte med noget af det vigtigste (for nogen): pladsforholdene. Den nye BMW 1-serie er hele 85 mm længere end sin forgænger, men akselafstanden er desværre “kun” vokset med 30 mm. Ikke desto mindre giver det 21 mm mere benplads ved bagsædet og 17 mm ekstra i bredden. Samtidig er bagagerummet på 360 liter, mod de nuværende 330 liter.

BMW præsenterer ny 1-serie, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Udover de ekstra 85 mm i længden er sporvidden forøget med henholdsvis 51 mm og 72 mm på for- og bagaksel. 1-seriens højde forbliver uændret, så den nye generation vil alt andet lige komme til at fremstå mere dynamisk. Baghjulstræk er en selvfølge (selvom BMW angiveligt arbejder på en forhjulstrukken model!), og får bilen en lige så optimal vægtfordeling som hidtil, skal den nok vise sig at leve op til sit dynamiske ydre ude på de snoede landeveje. Ikke mindst takket været et standartudstyret elektronisk spærredifferentiale.

BMW præsenterer ny 1-serie, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

En anden akilleshæl hos BMW har indtil nu været deres små benzinmotorer, der ikke har ydet de dynamiske køreegenskaber retfærdighed, hvorfor de suveræne dieselmotorer har været at foretrække. Nu sker der imidlertid ting og sager, for med den nye 1-serie følger en nye benzinmotorer til 116i og 118i, udstyret som de er med den nyudviklede TwinPower Turbo-teknologi – med twinscroll turbolader, ikke at forveksle med twin-turbo. Ydelsen kommer til at ligge på henholdsvis 136 hk og 170 hk. BMW 116d, 118d og 120d yder som hidtil henholdsvis 116, 143 og 184 hk. Men vi kan også forvente introduktionen af en ekstremt brændstofbesparende 116d EfficientDynamics i 2012, som oplyses kun at ville udlede 99 gram CO2 pr. km.

BMW vil desuden være de første til at tilbyde en 8-trins automatgearkasse til en bil i kompaktklassen. Automatisk start/stop system fås både til automatgear og til den traditionelle manuelle gearkasse. 1-serien bliver introduceret med to nye udstyrslinjer, Sport Line og Urban Line.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.