fbpx

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350

Mercedes-Benz er klar med en ny cabriolet i SLK-serien, som denne gang er blevet en rigtig mande-cabriolet, med SLS-look, fed kabine og en super fed motor!

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Jeg har altid været fan af Mercedes’ lille cabriolet, SLK. Specielt den helt første udgave fangede min interesse i de tidlige teenage år. Det nye med, at en cabriolet kunne have fast tag og ikke bare stof var noget af det, som jeg var vild med. Det hele blev nemt pakket sammen i bagagerummet helt automatisk, på kort tid.

Som årene gik kom der nye versioner af SLK til, men de havde ikke helt det samme, synes jeg. AMG-modellerne var selvfølgelig interessante nok, men der var hele tiden et eller andet ved dem, som ikke lige var så fedt.
Da mågevingen SLS AMG derimod kom ud, tegnede der sig et nyt billede af fremtidens Mercedes modeller. Denne ikon-bil satte hurtigt de næste bilers design, hvilket også betød en ny Mercedes-Benz SLK, der oplagt fik design inspiration fra denne storebror, SLS AMG.

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Modellen vi fik stillet til rådighed, var den super fede 350 version. En benziner, med V6-motor med direkte indsprøjtning samt 306 hestekræfter – på baghjulene! Ved første øjekast må jeg indrømme, at der ikke var så meget woaw effekt over den, den så selvfølgelig utrolig flot ud i dette AMG-trim, men ellers var det ikke noget synes jeg.

Efter at have åbnet bilen, sat mig ind i de store røde Nappa-lædersæder og drejet nøglen, var det dog noget helt andet. Lyden fra den lille SLK gav mig hurtigt et indtryk af, at denne bil var lige så sporty, som det AMG- og SLS-look den udstrålede. Et forsigtigt tryk på speederen, og bilen blev sat igang.

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Der gik mindre end 2 uger fra jeg havde én cabriolet til denne cabriolet, nemlig fra den store BMW 640i Cabriolet til denne noget mindre Mercedes-Benz SLK 350 Cabriolet. Og der er selvfølgelig en verden til forskel. Hvor BMW’en måske var lidt stor og forudsigelig, var det som om at denne SLK er en helt ny sag.

Designet i kabinen giver dig et indtryk af, at alle de ting du finder er sat der helt bevidst. Jeg undrede mig over, hvor knappen til taget var gemt væk henne, men under en lille knapskjuler i læder på midterkonsollen, var den placeret, nøjagtig som man ville forvente. Forskellen er bare, at den i denne bil er gemt væk, på en måde der stadigvæk fungerer og pynter på kabinens mange detaljer.
Materialerne i kabinen var også utroligt lækre, og selvom bilen kommer op på den anden side af 1 mio kroner, føler man alligevel at de penge ville være godt givet ud.

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Lyden fra den store V6-motor på 306 hestekræfter, var fantastisk. Udstødningen hjalp med til, at hvis du gav den lidt power, så skulle den for det første nok vise dig at den ville frem, men samtidig smigre dine ører med sød musik. Og lige så sporty en lyd den har, lige så neutral og stille kan den være ved rolig kørsel. Så du har nærmest en ”alt-i-en” pakke.
Styrtøjet var dejligt kontant og præcist, og rattet var super lækkert at holde på. Det var en rigtig lille sportsbil, og trods det ikke er en AMG-version, var den utroligt underholdende!
Jeg havde svært ved at forestille mig, at jeg ville ændre mening om, at Ford Focus RS indtil videre var den sjoveste bil jeg havde prøvet. For den havde bare alt. Farve, fælge, skærme, sæder, turbo, motorkraft, anlæg.. Ja jeg kunne blive ved.
– Men nu må jeg se mig overbevist, af den dog også noget dyrere cabriolet.

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Jeg har lidt svært ved at forestille mig, hvor meget bedre en AMG model vil være. Jeg tror næsten at den vil gå hen og blive ”for vild”. For denne benziner passer så godt til bilen og dens størrelse, at jeg ikke rigtig fornemmer at man har brug for mere. Den har trækkraft fra bunden og hele vejen op, skifter hurtigt med den 7-trins automatiske gearkasse, den har en perfekt lyd – Og så kører den ret langt på literen – 14.1 km/l?!
Selvfølgelig vil en AMG have alt det ekstra, denne ikke har. Meen.

SLK fås som en 200 BlueEFFICENCY model, benzin, for 793.900 kroner. Næste i rækken er 250 BlueEFFICENCY til 861.900 kroner. Modellen 350 BlueEFFICENCY som vi havde, starter på 1.085.900 kroner, men med udstyr som Nappa læder (41,347 kr.), Panoramaglastag (SUPER fedt!) (10,402 kr) og andre fine ting, ender den på hele 1.357.000 kroner. Og så er der lige det der med vind i kabinen. Hvor den store BMW havde en ekstra lille rude bagtil, som gik op når taget kom ned, samt de ekstra bagsideruder der ligeledes kunne komme op, havde denne Mercedes-Benz desværre kun de forreste sideruder. Og det gav uheldigvis en del vind i kabinen, allerede ved lav fart. Øv øv, da det ellers er det eneste minus jeg lige kan komme med ved bilen.

Biltest: Mercedes-Benz SLK 350, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Fakta
Mærke/Model
: Mercedes-Benz SLK 350 BlueEFFICIENCY
Motor:
3498cc, V6 med direkte indsprøjtning
Gearkasse:
7G-trins automat, Tronic Plus
Karosseritype: Cabriolet
Siddepladser: 2
HK/Moment: 306/370
Topfart
250 km/t
0-100: 5,6 sek.
Km/l: 14,1 km/l
Pris: 1.357.000 kroner
Ekstraudstyr: (Udvalgt ekstraudstyr): Læder Nappa (41.347 kr), Panoramaglastag (10.402 kr), 18” AMG Letmetalfælge (31.006 kroner), COMAND Online (eftermonteret ca. 32.000 kroner)

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.