fbpx

Biltest: CLS 500 Shooting Brake

Tag den nuværende Mercedes-Benz CLS, forlæng taglinjen – og du har den nye og vildt frække stationcar, Mercedes-Benz CLS Shooting Brake.

Da rygterne og de første spionbilleder kom frem for første gang af denne stationcar udgave, var det ikke det mest lovende udseende man kunne forvente. Shooting Brake var nemlig pakket ind i forskellige sløringer, som fik den til at virke mindre køn.

Nu hvor det er taget af den igen, må jeg sande, at den er blevet ganske vellykket!

Den her model hedder helt nøjagtigt; Mercedes-Benz CLS 500 Shooting Brake. Shooting Brake koster fra 1,765,200 millioner kroner, og denne model var udstyret med blandt andet et kirsebærs trægulv i bagagerummet, som var med til at få prisen på bilen til at sige til over 2,3 millioner. Tak for kaffe!

Behøver jeg at spørge – om den kører godt?
CLS Shooting Brake kører som de andre CLS udgaver. Men med den store V8-motor under hjelmen, får du noget af en fandens karl, som ikke er bleg for at danse med bagenden. CLS 500 Shooting Brake yder hele 408 hestekræfter og 600 Nm, som sender denne to-tons tunge maskine til 100 km/t på bare 5,3 sekunder.

Lige så hurtig CLS er, lige så behagelig er den at køre i. Det er svært ikke at føle sig ualmindelig godt tilpas i bilen. Og så er der kommet plads til en ekstra passager i bilen, da Shooting Brake nu har et ekstra bagsæde. Det har den coupe-formede variant ikke, og med stationcar modellen betyder det nu, at den også kan købes som hyrevogn – og det er allerede sket i København.

Hvordan er motoren?
Motormæssigt er den store V8 meget støjsvag. Den giver ikke et overdrevet brøl fra sig, når den yder. Og derved er den faktisk både lyn hurtig, og ikke så opsigtsvækkende. Med denne bil, fik jeg da en masse blikke. Og jeg oplevede en taxichauffør køre op på siden af mig på motorvejen, fordi han lige skulle spørge en ekstra gang, om det nu også Var Shooting Brake udgaven han kørte og kiggede på.

Og går den så langt på literen?
Både og. Taget vægten og kraften i betragtning, så synes jeg alligevel det er ganske pænt at den går 10,1 km/l – hvis altså du kan få den til det. Vil du ud og have en Shooting Brake som går længere, kan du f.eks vælge den 204 hestes dieselvariant, med et forbrug på papiret på 18,9 km/l.

Er den praktisk?
Jo altså. Det er jo ikke til at komme uden om, at du har masser af plads til at komme ind og ud, og kabinen ikke føles snæver. Og så får du jo et bagagerum, som har mere plads end coupe varianten. Men om det gør den mere praktisk er måske for meget sagt. For litermæssigt lander den på 590 liter. Altså 70 liter mere, end coupe udgaven.

Skulle man finde på at slå bagsæderne ned, så lander Shooting Brake på omkring 1,500 liter. Og det er omkring det samme, som du finder i den noget mindre C-klasse stationcar. Men okay, du køber heller ikke Shooting Brake for dens praktiske anvendeligehed. Du køber den, for dens mere ekslusive design.

Hvordan er førerpladsen?
Der er ikke meget nyt i kabinen i denne CLS 500 Shooting Brake til forskel for de varianter af CLS jeg allerede har prøvet. Nyt er dog de nye massagesæder, som kan give dig en form for luksus under kørslen. Men jeg følte ikke helt, at det var særlig behageligt. Det er meget hårdt, og føles lidt som en knyttet næve der kører ind i ryggen på dig, op og ned.

Knapperne og materialet i Shooting Brake er som man kender det fra de andre. Rigtig god kvalitet, meget god overskuelighed og materialerne er lækre både at se på, og ikke mindst røre. Til trods for at der findes enkelte plastikknapper i så dyr en bil, så harmonere de perfekt med aluminiums detaljerne og de sort lakerede elementer.

[nggallery id=506]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.