fbpx

Bilsport Performance Show

På tur til Elmia til Bilsport Performance Show

Der var lagt op til store hækvinger,  fælge, brede kulfiberskærme, en masse voldtunede Volvoer, en masse custom motorcykler og amerikanerbiler og ikke mindst en masse kønne svenske piger, da vi drog ca. 300 km. op i Sverige fra København her i påsken, for at lægge vejen forbi Elmia ved Jönköping, hvor der blev afholdt Bilsport Performance Show.

 Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Efter at have kørt et godt stykke tid i en Fiat Punto 1.0, var lysten til at komme ud og strække benene, enorm.
Man bliver mødt af et overskyet vejr lidt oppe i Sverige som tilmed var en smule koldt, men efter at have skænket virkeligheden den tanke, bliver det hele afbrudt af en sort og pink Nissan Silvia S15, der forgæves laver lidt drift i rundkørslen foran showets store indgang.

Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Inde på messen bag det tydeligt præg af, at vi var ankommet ved åbningstid den sidste dag messen var åben.
Vi havde nemlig valgt at stå tidligt op, og donere den sidste af vores mange påskefridage til dette show. Og den første hal der var præget af custommotorcykler og ældre amerikanerbiler bød på en masse spændende projekter, blandt andet denne motorcykel, hvis nummerplade var en digital skærm – sejt!

Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Videre i den næste hal, stødte vi på danskerne bag den sorte VW Bobbel fra BK-Lakering, brødrene Brian og Kasper.
De stod udstillet på Vallåkra træffets stand, i anledning af at de var hoppet afsted med prisen for Best in Show, og derfor så skulle reklamere for Vallåkra træffets næste event.
Men derudover deltog de også i Bilsport Performance Showets pris for de samme kategorier. Og flot er den jo, den gamle Bobbel, som vandt en flot andenplads i kategorien ‘Old Styling Car’.

Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

I den anden afdelinge af hallen, var der smidt en helt masse gamle kendte biler ind, da temaet for showet hed:”Fast and Famous cars”, hvilket antyder at en del af pladsen var dedikeret til specielle gamle, og hurtige biler.
Deriblandt var en hel række meget unikke Saab’er, blandt andet de helt specielle conceptbiler, der vist nok lagde grundlaget for den netop udkommet Saab 9-5 tilbage i tidernes morgen.
Derudover var der fundet plads til en masse andre Saab klassikere, og minsandten også en såkaldt ‘Mågevinge’ fra Mercedes.

Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Den sidste hal, som befinder sig på første sal, var proppet med det vi primært var kommet for – nemlig alle de tunede og stylede biler, eller alle Brian-bilerne som mange nok ville mene.
Sverige har det med at overraske, og jeg må ærligt indrømme at den “lange” tur i Punto’en var det hele værd, for som altid overrasker de svenske bilbyggere!
En helt masse super fede projekter var samlet i denne del af messecenteret, og de flotte og til dels simple stande gjorde bare, at hele showet fik en utrolig fed helhedsfornemmelse, fremfor hvis bilerne bare står på et flat beton gulv side om side.

Et af showets store trækplastre og opmærksomhedsvækkere, var invitationen af den berømte amerikanske bilbygger, Chip Foose.
Chip er kendt fra hans grå amerikanerbil, der er bedømt til at være verdens smukkeste bilprojekt, og bygget udelukkende af professionelle folk. Han er derudover med på Discovery Channel, i programmet ‘Overhaulin‘, hvor det sjovt nok gælder om at bygge biler. Her bygger de såkaldte ‘junkers’ om til ‘dream cars’.
Og man må sige, at de på Chop Foose standen, havde nogle yderst flotte projekter stående!
Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsBilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Bilsport Performance Show, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.