fbpx

Benzin bliver dyrere igen

Dollarens kurs får ting som benzin og olie til at stige i pris

Benzinpriser stiger igen
Det bliver dyrere igen at få en fuld tank. Foto: Ford

Benzinpriserne kommer til at stige igen som følge af dollarens kurs. Det kommer efter en periode hvor benzinprisen har nærmet sig de velkendte 10 kroner pr. liter.

Dollaren er nemlig på vej op igen og det kommer til at gå ud over priserne på blandt andet benzin, diesel og fyringsolie, der igen vil stige.

LÆS OGSÅ: Sådan tanker du billigst!

Siden nytår er det blevet dyrere at eje en dollar, hvor f.eks 100 dollars er steget fra 618.07 kroner til 701.59 kroner. Ikke meget tyder på, at det stopper der.

Cheføkonom i Dansk Erhverv Michael Stæhr, udtaler til Søndagsavisen i uge 12:

“Jeg vil med rimelig sikkerhed sige, at dollaren ikke er færdig med at stige i værdi. Jeg kan godt forestille mig, at den skal op i 8 kroner eller 8.50 kroner”.

Dollaren er årsagen til stigning
Men hvorfor har dollarens kurs indflydelse på priserne for benzin, diesel og fyringsolie?  Jo, det er fordi at benzin og olie bliver betalt i dollars. Den bliver både købt ind og solgt i dollars, fortæller Lone Kjærsgaard cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

LÆS OGSÅ:
Mulig BMW M4 GTS på Nürburgring

Det er ikke kun benzin- og oliepriserne der stiger. Også produkter som dem vi kender fra Apple er i stigning. Den seneste Iphone har øget sin pris med cirka 10 procent som følge heraf.

Du kan læse den fulde artikel i gratisavisen Søndagsavisen uge 12 2015. Her kan se en meget god graf over prisudviklingen på fyringsolie jeg fandt hos Uno-X.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.