fbpx

Banebrydende V60 plug-in hybrid fra Volvo

I 2012 har Volvo i planerne at lancere en V60 med plug-in hybrid teknologi, som kombinerer uovertruffen brændstoføkonomi med masser af power.

Banebrydende V60 plug-in hybrid fra Volvo, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Volvo V60 Plug-in Hybrid skulle angiveligt kunne køre 50 km på ren elektricitet, så længe det foregår ved hastigheder under 70 km/t. Den 12 kilowatts lithium-ion drevne el-motor er monteret på bagakslen og giver 70 hk at arbejde med. Systemet kaldes ERAD, hvilket står for ‘Electric Rear Axle Drive’.

I mange situationer er det selvfølgelig ikke nok, hvorfor V60 hybridbilen også har en almindelig dieselmotor liggende til at drive forhjulene. Og det sker med et vist kraftoverskud. Det er en 2.4 liters D5 med fem cylindre, ydende 215 hestekræfter, og den har et maksimalt drejningsmoment på betragtelige 440 NM.

Banebrydende V60 plug-in hybrid fra Volvo, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Denne fremtidige version af Volvo V60 yder altså samlet set 285 hk, mens momentet nærmer sig de 700 NM. Det kan endda lade sig gøre med samvittigheden i behold, for den skulle kun udlede 50 gram CO2 pr. km. og ikke mindst køre hele 52,6 kilometer på en liter diesel.

Teknologien forventes at brede sig til andre modeller senere hen. I første omgang kan vi forvente at blive klogere på den mere eller mindre færdigudviklede V60 Plug-in hybrid, når der afholdes pressekonference på bilmessen i Geneve den 1. marts.

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

ommentarer

 1. Virkelig et spændende tiltag fra Volvo. Vi mangler bare lige at batteri producenterne kan levere noget der kører lidt længere på ren elektricitet, så bliver det for alvor spændende.

 2. Helt sikkert. Men lad os nyde motorstøjen mens vi stadig har den 🙂
  Hybridløsningen fra Volvo er under alle omstændigheder en fin mellemvej.

 3. Great looking car…
  It looks like an overextended Toyota Prius on sterois.

  I don’t think there are a lot of hybrid wagons on the market.
  Thumbs up for Volvo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.