fbpx

Biltest: Audi A1

Audi A1 bliver kaldt “The next big thing”. Pro-Street.dk har testet den for at se hvor stor den i virkeligheden er.

Biltest: Audi A1, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Audi A1 kommer på et tidspunkt hvor der er stor fokus på de mindre og mere økonomiske biler. I forhold til konkurenterne kommer den dog nogle år for sent, men den har været hele ventetiden værd.

I første omgang kommer Audi A1 med en 1,2 TFSI-motor der yder 86 hestekræfter samt en 5-trins manuel gearkasse, 1,4 TFSI med 122 heste i 6-trins manuel og S-tronic (Dobbeltkoblings automatgear) og sidst men ikke mindst en 1.6 TDI med 105 heste og 5-trins manuel gearkasse. Vi havde muligheden for at kigge nærmere på den meget omtalte 1.6 TDI. Motoren er opgivet til at gå 25.6 km/l ved blandet kørsel. I den periode vi havde modellen, kom den godt der op af, på ca. 22 km/l. Så vi vurdere at der nok skal være mulighed for at komme op på omkring de 25 km/l.

Biltest: Audi A1, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Audi A1 kommer i to udstyrsvarrianter. ‘Attraction’ og ‘Ambition’. Attraction er standarden, men gør dog stadigvæk A1 til en fornuftigt udstyret bil. Her får du blandt andet manuel klimaanlæg, Isofix til bagsæderne, splitbagsæder og højdejusterbare forsæder. Men for 17.500,- kr. kan du få A1 som Ambition. Dette betyder at man blandt andet får 16″ alufælge, sportsundervogn, tågeforlygter, sportsæder foran, fører-informationssystem og 3-eget sports-læderrat. Så en del udstyr for et overkommeligt beløb, hvis man allerede ved at den f.eks skal have sportssæder eller alufælge.

[nggallery id=227]

Modellen som vi fik stillet til rådighed var en 105 hestes 1.6 TDI’er i Ambition udgaven. Den har en startpris på 267.364,- og med ekstraudstyr for 75.459,- ender den i 342.823,- kr. Men hvis du synes det er til den skæve side for en lille bil, så starter Audi A1 ved 218.301,- kr. Dette er for en 1.2 TFSI med 86 heste i Attraction udgaven. Hvis du kun skal bruge Audi A1 som nummer to bil eller transportmiddel, gør den det helt godt til prisen i forhold til hvad man får med i den mindste model. Men lige meget hvilken motor du vælger kører den rigtig godt. Den ligger helt fantastisk på vejen, med sportsundervognen som følger med i udstyrsvarianten “Ambition”. Hvis man kigger på 1.6 TDI med de 105 heste, får man en kvik lille bil. Masser af overskud både til byen men også på motor- eller landevejen. Støjniveauet i kabinen et meget lavt og faktisk bedre end forventet.

Biltest: Audi A1, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Noget af det udstyr som gør at Audi A1 hurtigt kan komme over de 300.000 er for eksempel Radio Concert, Tagbue i kontrastfarve, eller metallak. Audi A1 kommer i sort eller hvid (Cremefarvet) som standard, uden merpris. Hvis du ønsker den i rød eller nogle af de andre muligheder koster det 6.770,- kr.
Tagbuen i kontrastfarve er det der gør at A1’eren skiller sig ud designmæssigt i forhold til konkurrenterne. Her har du nogle farvemuligheder alt efter hvilken farve du vælger bilen i. Tagbuen koster 8.506,- kr.  I forhold til konkurrenterne kommer Audi A1 med en klapbar 6,5″ farveskærm i indstumentbordet. Men for at få denne lækre skærm skal man vælge Radio Concert til 9.072,- kr.

Biltest: Audi A1, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og BiltestsBiltest: Audi A1, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Konkurrenterne i dette segment af biler er mange, men hvis man skal kigge på dén som Audi A1 går direkte efter, er det BMW´s Mini Cooper. Mini Cooper har de sidste mange år levet alene på sit reto design og ‘smartnes’ i forhold til størrelsen, som har gjort den til den perfekte bybil. Men samtidig er den også udstyret og bygget til længere ture på lande- eller motorveje. Mini Cooper har dog fået kamp til stregen, for mens Audi A1 har et friskt og anderledes design end Mini’en,  mangler Mini’en dog kvaliteten i kabinen. Her er Audi A1 langt foran. Med det nye multifunktions rat som kommer fra den nye store Audi A8, har du den samme kvalitet som resten af Audi´s modelprogram. Om der kommer en konkurrent til Mini CountryMan, med 2 ekstra døre kan Audi ikke svare på men hvis der gør, bliver det tidligst i 2012.
Rent prismæssigt starter Mini Cooper ved 230.495,- kr. Dette er for modellen “One” som er den direkte konkurrent til Audi A1 1.2 TFSI, der starter ved 218.301,- kr.

Biltest: Audi A1, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Allerede næste år, i 2011 kommer der flere modeller. Der var først tale om en Audi S1, men denne model er udskudt på ubestemt tid, og man kommer derfor med en Audi A1 1,4 TFSI med 184 HK i stedet for. S1 forventes dog at komme i en 270 HK TFSI motor og forhåbentlig med quattro. Dertil kommer der en 1,6 TDI 90 HK, som skal være den billigeste dieselmodel på programmet.

Fakta
Mærke/Model
:
Audi A1 Ambition
Motor: 1.6 liters, TDi
Gearkasse:
5-trins Manuel
Siddepladser: 4
HK/Moment: 105HK/250NM
Topfart:
190 km/t
0-100: 10.5
Km/l: 25.6
Pris: 342.823 kr
Startpris: 218
.301 kr.

Modellen udlånt af:
Audi Fredericia
Kongens Kvarter 32, 7000 Fredericia
Tel: 7070 1025
Web: www.fredericia.audi.dk

[nggallery id=226]

Redaktionen

Pro-Street.dk Redaktionen udgiver en masse artikler indenfor en bred ramme i bilverdenen.

ommentarer

  1. Normalt er jeg totalt Audi lover, men den her ligner skisme alt for meget en Swift!
    Desuden ser den meget kedelig ud, når man sammenligner med de andre Audi modeller. Den mangler det normale “Audi touch”, som de ellers har været enormt dygtige til.
    Men den appellere sikkert til kvinder, og så bliver A1 en totalt tøsebil…

  2. Jeg giver dig fuldstændig ret, og swift er virkelig ikke lige sagen for mig! Men ellers går man da ikke galt i byen med en audi. Men dens form er virkelig ikke mig. Men den skal da nok, være fin. Ellers fede detaljer den har 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.