Årets bil i Danmark 2012: Opel Ampera

De danske motorjournalister har netop afsluttet konkurrencen, om kåringen af Årets bil i Danmark 2012. Valget gik til Opels elbil, Opel Ampera.

Årets bil i Danmark 2012: Opel Ampera, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Blandt de 23 kandidater, der var mulige til Årets bil i Danmark 2012, var det Opel Ampera der løb afsted med sejren og den flotte titel. Det hele foregik på Jyllands Ringen ved Silkeborg, hvor de danske motorjournalister i tre dage testkørte en række nye biler.

LÆS OGSÅ: Tysk politi får elbiler i flåden!

Opel Ampera er en elbil med benzinmotor, som laver strøm til elmotoren. Ampera kan dog køre mellem 40 og 80 kilometer på en opladning, før benzinmotoren starter. På trods af prisen på cirka 600.000 kroner, vinder Ampera foran konkurrenter som den nye BMW 1-serie på anden pladsen, Ford Focus på tredje pladsen, Kia Picanto på fjerde pladsen samt den nye Opel Zafira på femte pladsen. Opel Ampera er med sin pris, en af de dyreste biler der nogensinde har vundet titlen, i den over 40 år gamle konkurrence.

– Ampera vinder titlen på grund af sin evne til at kombinere det bedste fra elbilerne med en konventionel forbrændingsmotor, siger motorjournalisternes formand, Mikkel Thomsager om begrundelsen for valget af Ampera.

Opel Ampera kommer til salg på det tyske marked i november måned og i Danmark i januar måned 2012.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!