Volkswagen T-Roc R byder på 300 hestekræfter og 4Motion

Crossover til både vej- og banekørsel

Ny hardcore udgave af T-Roc

Volkswagen er nu klar med den nye hardcore udgave af T-Roc, som får navnet Volkswagen T-Roc R. Den får premiere til Geneve Motor Show den 7-17 marts 2019, og byder på intet mindre end 300 hestekræfter og 4Motion firehjulstræk!

T-Roc R er udviklet af Volkswagens R-afdeling, og får sine kræfter fra en 2,0-liters TSI-motor. Ud over de 300 hestekræfter får bilen også 400 Nm. Som standard kommer den med en 7-trins DSG-automatgearkasse.

0-100 km/t klares på bare 4,9 sekunder, mens topfarten sættes ind ved 250 km/t.

Masser af sportslige detaljer

Undervognen sænker bilen yderligere fra standard versionen, så den kommer tættere  på vejen. Styretøjet er progressivt og giver en dynamisk køreoplevelse. Bremseskiverne er 17″, der ellers kun tidligere var noget man fandt i Volkwagen Golf R.

I kabinen kan du vælge forskellige køreprofiler, alt efter humør. Det er standard i bilen, og indeholder ting som et specielt Race program.

Volkswagen T-Roc R har også launch control.

På både interiør- og eksteriør-delen, er der masser af sportslige detaljer. Kølergrillen er specieltdesignet med en poleret sølvliste i aluminium. Samme sted finder du et R-logo, som går igen på forskærmene.

Forkofangeren er specielt udviklet til T-Roc R, og er lakeret i samme farve som bilen. Den har LED-kørelys integreret vertikalt, og store luftindtag i siderne. Dertil er der installeret en sort beskyttelsesplade nederst på kofangeren i sort.

Det bagerste af bilen er præget igen af en kofanger med matchende lakering som bilen, med luftindtag øverst og en R-diffuser nederst. I hver side er der dobbeltudstødninger.

Volkswagen T-Roc R kommer med 18″-Spielberg alufælge som standard, mens du kan tilkøbe 19″ Pretoria-fælge i en mørk lakeret farve og 235/40 R19 dæk.

Derudover har bilen fået mat krom spejlkapper, en tagspoiler, ekstra paneler på dørene i bilens farve, bredere sorte skærmkanter og sorte bremsekalibre med R-logo.

Farverne til bilen fås i Lapiz metallisk blå, Pure White, Flash rød, Tumeric metallisk gul, White metallisk sølv, Energetic metallisk orange, Deep Black Pearl effekt samt Indium metallisk grå. Taget kan desuden lakeres i sort, i kombination med de mange farver.

Kabinen har frække sportssæder

Når du træder indenfor i Volkswagen T-Roc R, bliver du budt velkommen af masser af sportslige detaljer igen. Det betyder blandt andet R-logo på din nøgle, rustfrit stål på dørtrinene med R-logo og sportssæder med R-logo broderet ind i nakkestøtterne.

Rattet er læderbeklædt og med multifunktion og skiftegreb. Bilen har sort loftbeklædning og pedalerne er i rustfrit stål.

Kabinen er omgivet af hvidt ambientelys, og vil du opgradere yderligere på kabinen, kan sædernes nakkestøtte opgraderes til nappalæder.

Solgt i mere end 200.000 eksemplarer

Siden den ordinære variant af Volkswagen T-Roc kom på markedet i november 2017, er bilen blevet solgt i hele 200.000 eksemplarer på verdensplan. Og med udvidelsen af T-Roc R, appellerer det til endnu flere kunder som ønsker sig en sportslig crossover.

Under udviklingen af Volkswagen T-Roc R, er der blevet lagt masser af omgange i den famøse racerbane Nürburgring. Volkswagen R-afdelingen har teamet op med WRX rallycross verdensmester Petter Solberg samt fabrikskøreren i TCR-serien, Benjamin Leuchter. De har begge bidraget med deres ekspertise, til udviklingen af bilen.

Hvornår bilen lander i Danmark, vides ikke endnu. Vi kender heller ikke til de danske priser. Men hvis du vil se nærmere på premieren, så skal du se med når Geneve Motor Show går i luften den 7. – 17 marts 2019.

[nggallery id=1026]

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!