fbpx

Vinterdæk test med Michelin

Michelin inviterede os en tur til Riga i Letland, hvor vi skulle teste deres nye vinterdæk

 

[youtube]LzBWMCzomcc[/youtube]

 

Til Riga med Michelin
Mens vi her i Danmark er begyndt at mærke de små forårstegn, med lune temperaturer og en sol der oftere kigger frem, er der stadigvæk en smule koldt i Øst Europa.

 

Heldigvis er der så koldt, at vejene stadigvæk er snedækkede og iset til. Og det gav base for Michelins test arrangement for det nye vinterdæk, Michelin Pilot Alpin 4. Så turen gik til Letland til byen Riga, hvor hele Grand Palace Hotel var blevet booket!

 

Rundtur i Riga
Første aften hvor vi ankom til hotellet, fik vi en kort rundtur i Riga og så nærmere på fortiden, gamle drikke og byens meget charmerende arkitektur.

 

Efterfølgende var der en kort produktpræsentation af Pilot Alpin 4, med lidt tilhørende historie fra Michelins udvikling gennem den seneste tid.

 

Vinterdæk test med Michelin, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Mange biler var samlet
Fredag morgen var dagen pakket godt ind i et stramt program, som allerede begyndte klokken kvart i 8. På en stor plads nær hotellet, var en masse biler sat op side om side hvor vi skulle vælge en hver, og køre den 25 km gennem og ud af Riga by, hvor efter vi ramte det køretekniske anlæg hvor dagen blev afholdt.

 

Michelin havde sat tre forskellige baner op. På den første bane vi kom til, skulle man mærke det nye vinterdæk på en snedækket bane, hvor udfordringen var at køre slalom.

 

Bilen vi benyttede, var den nuværende Mercedes-Benz E63 AMG med over 500 hestekræfter på baghjulene, biturbo og V8-motor.

 

Trods de utroligt dårlige forhold, formåede vi at køre slalom. Grebet i dækkene var helt formidabelt. Det føles nærmest som at køre på våd vej, og selv når bilen kom helt ud gik der ikke længe før dækkene fik fat igen – og så var man hurtigt videre. At kunne køre en bil med en hånd med en jævn fart i et tykt lag sne og is, bevidner om den massive udvikling i dækkene.

 

Vinterdæk test med Michelin, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Vi kørte den nye Porsche 911 Carrera S!
Næste post på dagen, blev en længere testbane i den sprit nye Porsche 911 Carrera S! En bil der i Danmark koster over 2 millioner kroner. Hele seks udgaver af denne Porsche kunne vi vælge imellem, hvor nogle af dem havde konkurrenternes dæk på.

 

De tre biler med det nyudviklede Michelin dæk, kunne køres rundt på banen med en enkelt hånd. Selvom man kørte aktivt rundt på banen, var det ikke noget problem at bremse og dreje rundt igennem udfordringerne. Når du skulle afsted kunne der dog være lidt problemer, men så snart bilen var sat i gang, fik den hurtigt fart.

 

ESP og antispin var dog slået fra på bilerne, så det var ikke muligt at få dem til at glide. De tre udgaver som havde konkurrenternes dæk på, understyrrede tilmed en del i svingene, modsat dem med Michelin dæk påmonteret.

 

Vinterdæk test med Michelin, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

 

Range Rover Evoque på stejlt terræn
Sidste testbane foregik i en konvoj af den nye Range Rover Evoque, samt en enkelt VW Toureg af nyeste udgave. Som du selv kan regne ud, så var denne opgave baseret på et terrænområde, der var lagt over et par kilometer gennem skov og bakker, som gik op og ned.

 

Den primære udfording på denne opgave var nok mest, at afprøve Range Rover Evoquens system, hvor man ned af en heldning kan aktivere en hjælpebremse, som automatisk går ind og bremser bilen ned.
I samarbejde med Michelin dækkene, kunne den holde bilen i lav fart på en meget stejl skråning, uden der var fare på færde! Ret imponerende, af en bil i den størrelse, med den vægt!

 

En masse teknisk viden
Løbene under arrangementet, var der forskellige folk som forklarede om de dæk vi nu skulle ud og prøve, samt hvad opgaverne gik ud på. Her var blandt andet også en af cheferne fra Porsche i Tyskland, som fortalte om deres tætte samarbejde og udvikling med Michelin.

 

Du kan se billeder fra dagen samt et længere videoklip i denne artikel. Du kan også læse om flere produkter fra Michelin her.

 

[nggallery id=800]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.