Über chauffør tiltalt for voldtægt i Indien

Og dermed forbydes app’en i landet

Mandag var dagen, hvor den populære smartphone applikation Über, blev forbudt i Indien. Det sker efter at tiltalte Shiv Kumar Yadav angiveligt er blevet tiltagt for voldtægt af en passager. En pige, som var fuld og på vej hjem fra byen.

Pigen fortæller at hun vågnede op, og pludselig ikke var på det aftalte sted. Hun var blevet kørt et andet sted hen, og vågnede ved at Shiv pludselig var kravlet om på bagsædet til hende.

Måden at Über gennemgår deres ansøgere på kritiseres højt, og specielt efter at det kom frem at selv samme Shiv tre år forinden, blev frifundet i en sag om forsøg på voldtægt af en anden kvinde. Den sag er dog lukket ifølge Madhur Verma, kommisær fra den nordlige del af politiet i New Delhi.

Sent mandag aften blev det så vedtaget i Indien, at alle disse former for smartphone app’s nu er forbudt i landet. Det betyder en lukning af mere end 20 populære taxi services, hvor Über er en af dem.

Siden december har app’en ellers været meget brugt blandt unge kvinder i New Delhi, hvor det er svært at finde en sikker hjemtransport for hunkøn, efter mørkets frembrud.

Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!