fbpx

Sved er ikke et problem i en Ford

Er du en af dem med en svedig bagdel efter hård træning? Så er det ikke et problem, i en Ford

Nyt år – nye tiltag og begivenheder

Vi kender det alle. Nyt år, ny begyndelse. Nye ting vi gerne vil nå, og ting der skal opleves.

For rigtig mange handler det nye år om, at komme i form. Nye madvaner, leve sundere og knokle hårdere – i træningscenteret. Men hvad sker der med bilsædet, når du så sætter dig tilbage i din bil, med lun og varm bagdel? Ikke meget, hvis det er i en Ford.

Ford Fiesta lagde grundstenene

Siden produktionen af den sidste Ford Fiesta, har Ford nemlig opfundet en “Robutt”, som oprindeligt bare skulle teste sædernes holdbarhed. Men siden produktionen, har man opgraderet robotten til også at teste for, om sæderne nu også kan holde til varme og fugtige bagdele.

Betrækket tager ikke skade, og det er til trods for at sædet udsættes for 10 års regelmæssig brug, på blot tre dage.

LÆS OGSÅ:
Mad Mike lander i Danmark til Auto Show 2017

Florian Rowher, som er udviklingsingeniør hos Ford Europa fortæller:

“Biler er en stor del af vores hverdag på samme måde, som motion er det, især på dette tidspunkt at året. Vores ’Robutt’ sikrer, at vores bilsæder bliver testet og særligt udviklet til at modstå mange års slitage og regulær brug af enhver slags.”

Sædet opvarmes til 36 grader

Robotten simulerer en større mands dimensioner, som både sidder, hopper og drejer sig i sædet. Det sker hele 7500 gange. Dertil opvarmes sædet til 36 grader og der tilføres 450 milliliter vand, for at give den korrekte fugtafgivelse.

Teknologien i denne nye robot bruges nu, under udviklingen af samtlige nye bilmodeller hos Ford for at sikre, at alle sæderne har en optimal holdbarhed hvad angår slidtage over tid.

Se videoen med den nye robot, i klippet øverst i denne artikel. Her kan du blandt andet se nærmere på processen, som robotten gennemgår.

[nggallery id=999]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.