Studerende kan komme gratis til praktikpladsen

 

OK og Cand samarbejder om et projekt, der skal gøre det muligt for studerende at komme let til praktikpladsen

I en pressemeddelelse fra OK og Cand, ser man nærmere på en ny delebilsordning som skal skabe studiejobs. Det sker ved, at de studerende på Aahus BBS, kan benytte sig af en gratis delebil, når de skal fra skolen til praktikpladsen.

Delebilen er en del af en ny ordning, som skal give virksomhederne glæde af de studerende 1-2 dage om ugen, selv om de er placeret i udkantsområderne, hvor det ofte er svært at finde studendermedhjælpere og arbejdskraft til. Og det er til trods for, at der faktisk findes en lang række af relevante og spændende studiejobs, udenfor de større byer.

Delebilen er med i kampen om ledighed

Da studiejobs er vigtige i kampen mod ledighed, spiller delebilen en stor rolle.

Den overordnede plan med det nye initiativ omkring Candbilen er, at man vil forsøge at give et bud på at løse problemet med at få de færdiguddannede akademikere i arbejde. Det skal kunne forebygges ved, at de studerende kan skabe kontakt til virksomhederne, når bilen er til rådighed.

En analyse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at det giver 10-20 procent større chance for at få et job efter endt studietid, hvis man i læreperioden har haft et studiejob.

”Vi ser en udfordring i, at rigtig mange virksomheder ikke er indenfor de større byers grænser, hvor de studerende helst vil arbejde. Det er en skam, fordi både studerende og virksomheder kan få meget ud af hinanden. Derfor vil vi gerne gøre, hvad vi kan for at bringe dem lidt tættere på hinanden,” siger Martin Lie.

I oktober 2018, var ledigheden på det akademiske arbejdsmarked på 4,7 procent.

Delebilen er naturligvis gratis, for de studerende på Aarhus BBS, så længe den bruges til transport mellem skolen og praktikpladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.