fbpx

Spyshots: Ny Maserati Levante GTS set i Ørestad

 

Maserati Levante GTS er allerede præsenteret sidste år, men bilen bliver fortsat forbedret

Det er den tid på året, hvor vi atter engang kan støde på masser af prototyper på motorvejene i Danmark, når de mange testchauffører tager bilerne med til det nordlige Sverige til de kolde vintertests.

Vi har netop selv set to prototyper, af Maserati Levante GTS, da de passerede motorvejen i Ørestad her til formiddag.

LÆS OGSÅ: Ser du en prototype? Så send den straks til os!

Allerede præsenteret

Hvad vi dog desværre godt ved er, at bilen allerede er præsenteret, på sidste års Goodwood Festival of Speed.

Derfor kan vi også fortælle med sikkerhed, at der under hjelmen på bilen findes den selvsamme 3,8-liters V8-motor med biturbo, som vi kender fra Maserati Quattroporte GTS. I Maserati Levante GTS, yder den 542 hestekræfter og omkring 730 Nm.

Det er dog 40 hestekræfter mindre end Trofeo modellen, til trods for at det er en Ferrari-motor som findes i bilen. 0-100 km/t klares på 4,2 sekunder, mens topfarten sættes ind ved 290 km/t.

Spyshots: Ny Maserati Levante GTS set i Ørestad, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests Spyshots: Ny Maserati Levante GTS set i Ørestad, Pro-Street.dk: Online Bilmagasin med Bilnyheder og Biltests

Mindre Levante SUV på vej

Under en præsentation fra Fiat Chrysler Automobiles i juni sidste år, fortalte CEO Sergio Marchionne om fremtiden for Maserati helt frem til 2022. Det indeholdt blandt andet, at næste generation af Maserati Ghibli og Quattroporte er på vej, samt at en mindre udgave af Levante SUV’en også er på programmet.

Detaljerne om den nye baby-suv var dog begrænsede men han fortalte, at vægtfordelingen bliver 50:50, og at den bliver bygget på en letvægtsplatform. Det skulle give en ‘superior ride and handling’ og i modelprogrammet ventes også en plug-in hybrid variant.

Hvad den får af motorer er for tidligt at sige noget om, men det ventes at den ikke får lige så kraftige varianter, som den nuværende Levante. Dog kunne en 3,0-liters V6 Ferrari motor være et godt bud fra Ghibli, som yder 430 hestekræfter. I kombination af letvægt og de mange hestekræfter, kunne det nok godt give en særdeles sjov premium baby suv.

[nggallery id=997]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.