fbpx

Skoda Fabia R5 koncept udgivet

Flere rallyteams har vist interesse for den kommende Fabia R5

Efter en serie af teaserbilleder på den kommende Skoda Fabia R5 rallybil, har Skoda nu udgivet den på nettet forud for dens debut på Essen Motor Show på lørdag.

Den kommer til at erstatte den nuværende Fabia, og tredje generation af Fabia får i denne racerudgave de velkendte aerodynamiske opgraderinger. Det betyder bredere skærme, scoop i taget, hækspoiler, racer fælge, større bremser og en stivere undervogn. Dertil får den en center udstødning, Michelin dæk og meget små sidespejle.

For at leve op til FIA kravene, får Fabia R5 en 1,6-liters turboladet benzinmotor med fire cylinder. Gearkassen er en fem-trins sequential, og chassiet vejer kun 1,230 kilo. Ophænget er et McPherson og på interiørdelen finder man ikke meget, for at spare bilen for vægt.

Skoda fortæller at diverse rally teams allerede har vist stor interesse for Fabia R5. Bilen får sin første debut ved WRC 2-serien næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.