Samfund: Nu er grænserne lukket

Her kan du læse om Øresundsbron og andre indrejseregler til Danmark

Foto: Øresundsbron

Opdateret 15-03-2020, 12:48: Vi har været i kontakt med Rigspolitiet omkring reglerne for indrejse, og har nu rettet artiklen til. Der har været en række misforståelser og fortolkninger, men nu er det rettet til efter gældende regler.

INFO: Myndighederne opdaterer løbende sine informationer og anbefalinger. Her finder du de mest gængse svar.

Landet er lukket ned

Så kom dagen, hvor Corona-virussen (COVID-19) for alvor ramte landet. Grænser til lands-, vands- og i luften er lukket ned, og det gælder i alle retninger hvad end det er i nord, syd, øst eller vest. Kun godstrafik og personer med vigtige ærinder, kommer igennem overgangene, samt personer som er danske statsborgere.

På Øresundsbron mellem Danmark og Sverige betyder det, at der fra lørdag den 14-03-2020 klokken 12:00 også blev indført skærpede regler, for alt indrejse til Danmark, og for at forsøge at begrænse smitten, har Øresundsbro Konsortiet valgt at følge myndighedernes anbefalinger.

Hvis du skal ud af Danmark mod Sverige, så er der stadigvæk åben for trafik for alle rejser. Godstrafik er ligeledes åbent, men hvis du skal den modsatte vej, er der skærpede regler.

Personer der ønsker at rejse ind i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis ikke at man har et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen. Et anerkendelsesværdigt formål kan f.eks være, hvis man bor eller arbejder i Danmark, eller skal levere varer til Danmark. Personer med dansk statsborgerskab har dog altid adgang, uanset formål.

Husk gyldig ID

Grænserne har i forvejen allerede været stærkt bemandet, men nu tilføjes der altså endnu et skridt.

Hvis du skal passere grænsen, må der forventes en massiv trængsel. Der vil blive gennemført en informationskampagne i de lande, hvor der normalt indrejser mange personer fra, til Danmark.

For at komme igennem grænsen med et anerkendelsesværdigt formål, så skal du kunne godtgøre dit formål, hvis ikke du er dansk statsborger. Du skal kunne fremvise forskellig legitimation, som f.eks sygesikringsbevis, ansættelsesbevis, lønseddel, arbejdskontrakt, indkaldelse til hospitalsbehandling, indkaldelse til retten eller anden troværdig bevis.

Godstransporten lægges der stor vægt på bliver opretholdt på bedste vis, så leveringen ud til de forskellige forsyningskæder ikke forsinkes for meget. Derfor vil der som udgangspunkt ikke blive foretaget kontroller af godstransporter.

Nedlukningen er dog i første omgang en midlertidig løsning, som forventes at holde til den 13. april 2020. Du kan læse meget mere på myndighedernes hjemmesider, og læse om de nye indrejseregler hos Politiet, via dette link.

Hvis du gerne vil ind i Danmark (udpluk)

Der er i sagens natur helt klart masser af spørgsmål omkring hvad man skal gøre, hvad man Kan gøre og hvordan man skal forholde sig i en situation som denne.

Myndighederne anbefaler derfor, at man altid følger de lokale myndigheders anvisninger. Det gælder, om man befinder sig i Danmark eller i udlandet.

Her har vi taget bidder af de mest væsentlige spørgsmål og svar:

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil ind i Danmark?

  • Du skal som udgangspunkt have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen, hvis du ikke er dansk statsborger. Det kan være, at du skal levere vare til Danmark eller tjeneste ydelser, du skal arbejde i Danmark eller tilsvarende. Alle andre formål anses som udgangspunkt ikke, som værende anerkendelsesværdige.
  • Et andet anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark kan være, hvis du bor her. Det vil sige, at hvis du har været på ferie i udlandet og vender hjem, så kan du naturligvis godt komme ind. Husk at have ID klar, så du kan bevise, at du bor i landet.
  • Danske statsborgere kan altid komme ind i Danmark. Øvrige personer må forvente at blive afvist.
  • Der gælder dog nogle særlige forhold, som godtager dette. Det kan f.eks være hvis du skal udøve samværd med mindreårige børn, personer som agerer omsorgspersoner for mindreårige børn i Danmark (f.eks en plejefamilie, som ikke indgår i kernefamilien), personer som skal besøge døende eller alvorligt syge familiemedlemmer i Danmark.
  • Er du dansk statsborger men bosat i udlandet, anbefales alle unødvendige rejser ikke at blive foretaget.

Hvad indgår i indrejser, som ikke er anerkendelsesværdige?

  • Hvis du ikke er dansk statsborger og har lyst til at tage til Danmark, for at shoppe i et storcenter. Så kommer du ikke ind.
  • Hvis du ikke er dansk statsborger og har lyst til at foretage et almindeligt familiebesøg
  • Hvis du har lyst til at udforske Danmark som turist, så kommer du ikke ind. Heller ikke hvis du skal på messe, på hotelophold eller tilsvarende.
  • Forretningsrejser og studieture mm, er heller ikke anerkendelsesværdigt.

Du kan finde den fulde liste af godkendte og ikke godkendte formål, via dette link.

Du kan også læse det sidste nye om Corona-smitten, på dette officielle website.

Kilde
ØresundsbronPoliti.dk
Vis mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADBLOCKER OPDAGET

Pro-Street.dk er drevet af 100% frivillige kræfter, og vi lever af reklamer. Derfor har vi sat en AdBlocker på, for at kunne vise reklamer til dig, så vi kan have en indtjening. Det håber vi giver mening, for dig, så du fortsat kan komme forbi vores website, og få dit fix af bilnyheder!