fbpx

Så mange overtrådte loven ved skolestarten 2017

Over 4.000 kørte for stærkt, mens 48 børn ikke var fastspændt

Politiet har i ugerne 32 og 33 gennemført en lang række kontroller, i forbindelse med Skolestart 2017. Der blev blandt andet fokuseret på bilisternes hastigheder, om børnene var fastspændt i bilerne med sele, om føreren selv huskede selen.

I de to uger indsatsen forløb over, blev der opdaget lidt mere end 5.600 forseelser ved skolerne. Det var blandt andet;

  • 4.258 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 757 overtrædelser af den skiltede hastighed
  • 97 voksne benyttede ikke sikkerhedssele og i 48 tilfælde var børnene ikke fastspændt
  • 27 benyttede mobiltelefon under kørslen

Til sammenligning fra 2016 i samme uger, er det en stigning med mere end 800 overtrædelser af hastighedsbegrænsningen i by-zonerne. Dog er der sket et fald på manglende sikkerhedssele samt brug af håndholdt mobiltelefon, som er mere end halveret fra 2016 til i år.

“Sammenligner vi ugerne 32 og 33 i 2016 med samme uger i 2017, kan vi desværre konstatere en stigning på mere end 800 overtrædelser af hastighedsbegrænsningen i by-zone, hvilket er foruroligende, da vi ved, at der en klar sammenhæng mellem hastighed og uheld. Højere hastighed er lig med større risiko for trafikuheld og dermed også større risiko for at uheldet medfører personskade og i værste tilfælde trafikdrab.”

Næste år vil politiet gentage den målrettede indsats vedrørende skolestart i et tæt samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button

ADGANG BLOKERET

Vi driver dette website af 100% frivillige kræfter, og derfor har vi behov for at vise reklamer til dig i en stærkt begrænset mængde. Reklamerne giver os en indtjening, så vi kan fortsætte med at drive dette website, og du kan komme forbi og få dit daglige fix af bilnyheder. Det håber vi giver mening, for dig.