fbpx

Så mange overtrådte loven ved skolestarten 2017

Over 4.000 kørte for stærkt, mens 48 børn ikke var fastspændt

Politiet har i ugerne 32 og 33 gennemført en lang række kontroller, i forbindelse med Skolestart 2017. Der blev blandt andet fokuseret på bilisternes hastigheder, om børnene var fastspændt i bilerne med sele, om føreren selv huskede selen.

I de to uger indsatsen forløb over, blev der opdaget lidt mere end 5.600 forseelser ved skolerne. Det var blandt andet;

  • 4.258 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 757 overtrædelser af den skiltede hastighed
  • 97 voksne benyttede ikke sikkerhedssele og i 48 tilfælde var børnene ikke fastspændt
  • 27 benyttede mobiltelefon under kørslen

Til sammenligning fra 2016 i samme uger, er det en stigning med mere end 800 overtrædelser af hastighedsbegrænsningen i by-zonerne. Dog er der sket et fald på manglende sikkerhedssele samt brug af håndholdt mobiltelefon, som er mere end halveret fra 2016 til i år.

“Sammenligner vi ugerne 32 og 33 i 2016 med samme uger i 2017, kan vi desværre konstatere en stigning på mere end 800 overtrædelser af hastighedsbegrænsningen i by-zone, hvilket er foruroligende, da vi ved, at der en klar sammenhæng mellem hastighed og uheld. Højere hastighed er lig med større risiko for trafikuheld og dermed også større risiko for at uheldet medfører personskade og i værste tilfælde trafikdrab.”

Næste år vil politiet gentage den målrettede indsats vedrørende skolestart i et tæt samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne.

LÆS OGSÅ:
*Update* Stort uheld på Nürburgring - Ring-Taxi er smadret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.