fbpx

Nu bliver Qashqai endnu stærkere

Nissan lancerer Qashqai, med endnu stærkere motorer

Pressemeddelelse

Siden juni, juli og august, har Nissan Qashqai været den mest solgte personbil i Danmark. Og nu kommer den med opgraderede motorer, på både benzin- og dieselsiden.

En helt ny 1,3-liters benzinmotor med enten 140 hestekræfter eller 160 samt et formindsket CO2 udslip, bliver fremover at finde i den store SUV. Og går du efter modellen med 160 hestekræfter, kan du senere på året få den med en syvtrins dobbeltkoblings-automatgearkasse (DCT).

Den nye 1,3-liters motor udskifter den nuværende 1,2-liters som har 115 hestekræfter, samt den større 1,6-liters motor med 163 hestekræfter. Motoren med 140 heste yder 25 hestekræfter mere end den nuværende 1,2-liters, mens momentet er øget med 50 Nm. Det betyder at den nu har 240 Nm allerede ved 1.600 omdrejninger. Og skal du have noget med på slæb, er anhængervægten nu øget til 1.300 kilo  med bremser.

Den 160-hestes motor kan sammenlignes med den tidligere 1,6-liters motor, som yder 163 hestekræfter. Her er momentet også øget med ekstra 20 Nm, som allerede aktiveres ved 1.600 omdrejninger, hvor den fulde ydelse på 260 Nm hentes ind ved 2.000 omdrejninger. Anhængervægten for denne variant er på 1.500 kilo med bremser.

LÆS OGSÅ:
Galleri: Mercedes-Benz S-klasse Coupe Concept

På dieselsiden er Qashqai ligeledes opgraderet. Nu er den 1,5-liters dCi dieselmotor blevet opgraderet, hvor mere end 90% af motordelene er ændret. Det betyder dog kun 5 hestekræfter mere, så den nu rammer 115 i maks power. De 260 Nm vi kender fra tidligere, beholdes dog også i den nye motor. Nyt er dog, at den får en ‘Overboost’ funktion, som giver 25 Nm ekstra i en kortvarig periode. Dertil har den fået AdBlue-system, for at mindske partikelemissionerne.

Bliver billigere at eje

I motorens levetid, er vedligeholdelses omkostningerne bragt ned. Så generelt vil det være billigere, at køre Nissan Qashqai fremover. F.eks er serviceintervallet også forlænget fra 20.000 km til 30.000, så der går længere mellem service.

Dertil udleder bilen mindre CO2, hvilket betyder at den grønne ejerafgift er reduceret på varianten med 140 hestekræfter, samt på nogle af dieselvarianterne.

Den nye opgraderede motor fås allerede nu, mens den nye 1,3-liters motor med 140 hestekræfter og 160 hestekræfter, fås fra oktober måned. Den store 160-hestes DCT, bliver tilgængenlig fra november.

LÆS OGSÅ:
Audi RS4

Prisen for Qashqai 1.5 dCi diesel med 115 hk starter ved kr. 251.990 for en VISIA udstyrsvariant, og den nye 1.3 liters DIG-T benzinmotor med 140 hk starter ved kr. 249.900 og 160 hk starter ved kr. 294.990. For sidstnævnte gælder at mindste udstyrsvariant dog ACENTA.

Begge motorer opfylder de nyeste emissionsstandarder Euro 6d-TEMP.

Opdatering på infotainment systemet

Nissans infotainmentsystem kommer nu også med markant forbedrede funktioner.

Fordelen for kunderne er nem og intuitiv integrering af deres smartphone i bilen samt muligheden for at downloade kort- og softwareopdateringer Over The Air (OTA). Apple CarPlay og Android Auto er standardudstyr i alle udstyrsversioner undtagen indstigningsmodellen Visia.

Brugerne opmuntres til at downloade en helt ny app – kaldet Door to Door Navigation – på deres smartphone, så de får adgang til flere funktioner. Det nye NissanConnect byder også på TomTom Premium Traffic, som giver særdeles præcise trafikinformationer i realtid med henblik på at reducere køretiden.

LÆS OGSÅ:
Spyshots: 2013 Porsche Panamera facelift
[nggallery id=946]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.