fbpx

Prisregn over Renaults designere

To af Renault’s designere har vundet priser

Pressemeddelelse

Renaults karismatiske designchef – Laurens van den Acker  – ansvarlig for 500 designere – er netop kåret som Designer of the Year af engelske Autocar, og Agneta Dahlgren, der har slået stregerne til Mégane og ny Scenic, er kåret som Woman of the Year.

Da Laurens van den Acker satte sig i spidsen for Renaults designafdeling tilbage i 2009, skete der ting og sager. Hans første kreation var Renault Clio – en bil, der indtil da havde levet et liv som den pålidelige, men designmæssigt lidt kedelige dreng i klassen.

Nu kom der sensuelle dristige kurver til og lanceringsfarven var dristig rød – flamme rouge. En farve, der var introduceret i konceptbilen DeZir. Resultatet udeblev ikke. Renault Clio strøg til tops på salgslisterne overalt i Europa, og her ligger den stadig.

Siden dengang er der introduceret i alt 26 nye modeller med Laurens van den Ackers klare designaftryk. Senest Renault Talisman, der har samme tre elementer indbygget i sit designsprog som alle andre Renault. Designet er; Simple, sensual and varm.

LÆS OGSÅ:
Spyshots: 2012 Mercedes-Benz SLK AMG

Noget som Matt Burt, redaktør på Autocar, da også hæftede sig ved under prisuddelingen, der foregik på Silverstone banen i England.

“Under Laurens van den Ackers ledelse er Renaults design blevet transformeret, og alle biler i hvert deres segment er let genkendelige for deres fantastiske design. Hos Autocar beundrer vi hans klar designretning og en type lederskab, der tillader andre (i designafdelingen) at skinne”, sagde Matt Burt

Netop det, at andre får lov til at udnytte deres fulde potentiale under hans ledelse, er svensk fødte og fransk gifte Agnete Dahlgren eksemplet på. Hun er blandt andet ansvarlig for designet på den nye Renault Mégane, og for den kommende Renault Scenic, der introduceres i efteråret. En bil, der blev præsenteret på Geneve Motorshow og som med praktisk indretning og dristigt design, redefinere familiebilen.

Prisen, ”Woman of the Year”, der blev uddelt til Agneta Dahlgreen, er baseret på stemmer fra motorjournalister fra hele Europa – af begge køn i øvrigt.

LÆS OGSÅ:
Nu er det slut med at parkere bag fotovognene

Agneta Dahlgren forlod Sverige i 1990 for at studere industrielt design, og har siden 1991 arbejdet for Renault, hvor hun blandt meget andet har arbejdet på designet af Renault Zoe.

[nggallery id=571]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back to top button

Vi har begrænset din adgang

Pro-Street.dk drives af 100% frivillige kræfter, og ønsker derfor at vise dig en begrænset mængde af reklamer. Det gør vi for, at kunne skabe en minimal indtjening, som gør, at vi kan fortsætte vores arbejde med dette website. Derfor beder vi dig slå din Ad-blocker fra. Det håber vi giver mening for dig.